Ηφαίστειο εξερράγη στην Ιαπωνία εκτοξεύοντας βράχους σε απόσταση ενός μιλίου

.


Η πιο ισχυρή  έκρηξη από το 2020

Στο νησί Σακουρατζίμα της Ιαπωνίας εξερράγη ένα ηφαίστειο εκτοξεύοντας ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας στα 16.000 ποδιών από το έδαφος και βράχους σε απόσταση ενός μιλίου.

Μάλιστα υπήρξε προειδοποίηση προς τους κατοίκους προκειμένου να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το νησί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Πρόκειται για ένα στρατοηφαίστειο που βρίσκεται στα νότια της Ιαπωνίας που άρχισε να εκτοξεύει λάβα το βράδυ της Πέμπτης, κάτι το οποίο συνεχίστηκε και σήμερα.

Δραματικά πλάνα από την έκρηξη δείχνουν ένα πέπλο καπνού να υψώνεται στον ουρανό ενώ ειδικοί αναφέρουν ότι το σύννεφο καπνού θα μπορούσε να καλύψει με στάχτη τις κοντινές πόλεις και τα χωριά.

Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου είναι η πιο ισχυρή από το 2020. Τότε ήταν η τελευταία φορά που η τέφρα έφτασε στα 16.000 πόδια.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια ή τραυματισμοί.

Είναι ενδεικτικό ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε ηφαιστειακή προειδοποίηση επιπέδου 3 για την περιοχή, προτρέποντας τον κόσμο να παραμείνει σε επιφυλακή για την πιθανότητα πυροκλαστικών ροών σε απόσταση ενός μιλίου από την κορυφή του ηφαιστείου Minamidake και τον κρατήρα Showa.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη του ηφαιστείου ξεκίνησε γύρω στις 6.30 μ.μ. στις 14 Φεβρουαρίου και έστειλε τον καπνό βορειοανατολικά, δημιουργώντας κακή ορατότητα στη γύρω περιοχή.

Το ηφαίστειο βρίσκεται 2,5 μίλια απέναντι από τον κόλπο από την πόλη Καγκοσίμα, η οποία φιλοξενεί περίπου 600.000 κατοίκους.

Η έκρηξή του έρχεται μετά την έκρηξη του όρους Οτάκε, ενός άλλου ηφαιστείου περίπου 130 μίλια νότια της Σακουρατζίμα, την Κυριακή, γεγονός που υποδηλώνει αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.