Ντροπή: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων της σφαγής των Τεμπών

Δεν περίμεναν να περάσουν ούτε μερικές ημέρες και συνεργείο καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έσπευσε να σβήσει τα ονόματα των 57 θυμάτων της σφαγής των Τεμπών που έγραψαν με κόκκινη μπογιά, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διαδηλωτές της χθεσινής συγκέντρωσης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς δεν περίμεναν να περάσει έστω και μία μέρα και δεν υπήρξε σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων.

Η μνήμη τους και μόνο άξιζε να υπάρξει μία εξαίρεση από τα πρωτόκολλα καθαριότητας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Η εκδήλωση μνήμης συνέβη λίγο πριν τις 14:00 και καταγράφηκε σε διάφορα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα.

Μιλώντας στο MEGA η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη είπε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο.

Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωξάνη Μπέη.

Ακολούθως, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας υποστήριξε ότι «εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβήσουμε ή να μην σβήσουμε».

Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Καταληκτικά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας επισήμανε πως τα συνεργεία «πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».

Όπως αναμένονταν η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή χιλιάδων ανθρώπων που την εξέφρασαν με ανάρτηση στους στο Χ (πρώην Twitter).

Κάποια μόνο από τα οργισμένα μηνύματα χρηστών:

«Ό,τι και να κάνουν τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα όσων δολοφονήθηκαν στα Τέμπη.

Τι κι αν σβήνετε ονόματα, κάθε όνομα από αυτά είναι και μια πληγή στη ψυχή μας. Και δεν ξεχναμε.

Σβήστε τα, καλύψτε τα, κουκουλώστε τα όλα! Κρυφτείτε πίσω απ’ το δάχτυλο σας. Μόνο έτσι ξέρετε άλλωστε. Γελοίοι.

Μέσα σβήνουν τις ευθύνες των δολοφόνων και έξω σβήνουν τα ονόματα των δολοφονημένων. Μόνο οργή και μίσος».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.