Αγρότες: Εκατοντάδες τρακτέρ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Τελικός προορισμός η «Agrotica»


Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν «απόβαση» το πρωί της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, με τελικό προορισμό την έκθεση Agrotica στη ΔΕΘ.

«Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο με πρωτόγνωρη συμμετοχή, ανάλογου του πρωτόγνωρου βάρους που οφείλουν να σηκώσουν όλοι οι αγρότες γιατί δεν υπάρχει αύριο. Το μήνυμα που σήμερα βγαίνει είναι καθαρά πολιτικό μήνυμα. Πρέπει κάποιοι στην κυβέρνηση να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να ενδιαφερθούν για τη μια από τις δυο ατμομηχανές της οικονομίας. Ερχόμαστε να γίνουμε ένα μέτωπο αντίστασης γιατί αυτή η περιβόητη απόσταση από το χωράφι ως το ράφι σκοτώνει και εμάς σαν παραγωγούς αλλά και εσάς σαν καταναλωτές. Φτάνει λοιπόν πια», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Παναγής.

Περισσότερα από 300 τρακτέρ στάθμευσαν στη νότια πλευρά της ΔΕΘ. Στο πλευρό των αγροτών οι μελισσοκόμοι, ενώ κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και οι αλιείς.

Η κινητοποίηση των αγροτών στην Agrotica θα κλιμακωθεί το Σάββατο, όπου έχει οριστεί το νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.