ΤΕΜΠΗ - Πάνω από 800.000 υπογραφές στο ψήφισμα για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος


Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν υπογράψει το ψήφισμα για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Ξεπέρασε τις 800.000 υπογραφές την Τρίτη (27/2) -μια μέρα πριν την πρώτη «μαύρη» επέτειο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών-  το ψήφισμα συγγενών θυμάτων, για να μην υπάρξει συγκάλυψη και να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα συγγενών θυμάτων και της μητέρας θύματος της τραγωδίας και προέδρου του συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρίας Καρυστιανού, έχει ήδη 804.287 υπογραφές, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. Στόχος οι 1.000.000 υπογραφές.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας».

Μπορείτε να δείτε εδώ το ψήφισμα.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.