Ρώσοι «χάκαραν» τη Microsoft!Η Microsoft Corp. υποστήριξε ότι μια ομάδα hacking που συνδέεται με τη Ρωσία επιτέθηκε στα εταιρικά της συστήματα, εισχωρώντας σε έναν «μικρό αριθμό» λογαριασμών email, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ανώτερων στελεχών και υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της νομικής.

Η εταιρεία είπε ότι ενεργεί άμεσα για να επιδιορθώσει παλαιότερα συστήματα και το οποία πιθανότατα θα προκαλέσει κάποια διακοπή. Οι Ρώσοι χάκερ είχαν πρόσβαση σε λογαριασμούς email κορυφαίων στελεχών της Microsoft για περισσότερο από ένα μήνα!

Η ομάδα hacking δεν φαίνεται να έχει πρόσβαση σε συστήματα πελατών ή σε διακομιστές της Microsoft που εκτελούν εξωτερικά προϊόντα, ανέφερε ο γίγαντας λογισμικού την Παρασκευή.

«Η Microsoft έχει ταυτοποιήσει την κακόβουλη απειλή ως Midnight Blizzard, τον Ρώσο κρατικό φορέα γνωστό και ως Nobelium» αναφέρεται ακόμα στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η επίθεση δεν ήταν αποτέλεσμα ευπάθειας σε προϊόντα ή υπηρεσίες της Microsoft. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο παράγοντας απειλής είχε πρόσβαση σε περιβάλλοντα πελατών, συστήματα παραγωγής, πηγαίο κώδικα ή συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Θα ειδοποιήσουμε τους πελάτες εάν απαιτηθεί οποιαδήποτε ενέργεια. Αυτή η επίθεση όντως υπογραμμίζει τον συνεχή κίνδυνο που τίθεται σε όλους τους οργανισμούς από φορείς απειλών εθνικών κρατών με πλούσιους πόρους, όπως η Midnight Blizzard».

«Θα ενεργήσουμε άμεσα για να εφαρμόσουμε τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας μας σε συστήματα παλαιού τύπου και εσωτερικές επιχειρηματικές διαδικασίες που ανήκουν στη Microsoft, ακόμη και όταν αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να προκαλέσουν διακοπή στις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες», δήλωσε η εταιρεία. «Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει κάποιο επίπεδο αναστάτωσης».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.