Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική πρόταση για διαχωρισμό Εκκλησία -Κράτους!!Έξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα  για «εξορθολογισμό» των σχέσεων εκκλησίας- κράτους ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να επανέλθει με νέα νομοθετική πρωτοβουλία βασισμένη στην πρόταση του 2018 που τότε «ναυάγησε».
Σύμφωνα με πληροφορίες την πρωτοβουλία έκανε γνωστή ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προανήγγειλε επίσης πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας.

    Ο «διπλός συμβιβασμός» που δεν προχώρησε ποτέ

Η συμφωνία των δεκαπέντε σημείων επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας (δεν προέβλεπε πλήρη διαχωρισμό) είχε σκοντάψει σε «πολιτικές σκοπιμότητες» όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει.

Προέβλεπε ένα διπλό συμβιβασμό και συγκεκριμένα: Η πολιτεία θα αποδεσμευόταν από τη μισθοδοσία του κλήρου, διασφαλίζοντας όμως στην εκκλησία τους πόρους που απαιτούνται γι’ αυτή. Αφετέρου, πολιτεία και εκκλησία θα συμφωνούσαν στην από κοινού αξιοποίηση αμφισβητούμενων μεταξύ τους εκτάσεων χωρίς να περιμένουν να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.
Το σχέδιο παράμεινε στα χαρτιά και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ετοιμάζεται να το επαναφέρει. Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται σύντομα να αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια με προτάσεις κοστολογημένες και αιτιολογημένες. Επιπλέον στα σκαριά βρίσκεται και πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ευρωλίστα…  isyriza
Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε ότι εκκινούν στις 25 Ιανουαρίου οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στα πρότυπα των think tanks, οι ενδιαφερόμενοι θα στέλνουν βιογραφικό στον isyriza.

Τα βιογραφικά θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία, οπότε θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει με τα επικρατέστερα πρόσωπα.
Κατόπιν, θα πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για να καταληχθούν τα 42 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου.

    Στο συνέδριο το αίτημα ένταξης στους ευρωσοσιαλιστές
Σχετικά με το θέμα της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους ευρωσοσιαλιστές μετά από κομματικό δημοψήφισμα όπως έχουν προτείνει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι η πρόταση «δεν είναι πυροτέχνημα» και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.