Το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη κάθε χρόνο και οι ολικές εκλείψεις θα εκλείψουν


 


 Υπάρχουν κάποια facts για το Φεγγάρι τα οποία ίσως να μην γνωρίζεις. Και σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δούμε μερικά από αυτά.
Κατά την εποχή του Apollo, τη δεκαετία του 1960 και 1970, οι αστροναύτες της NASA είχαν βάλει τεράστιους ανακλαστήρες στην επιφάνεια της Σελήνης ώστε τα lasers να μπορούσαν να αναπηδούν μεταξύ Γης και Σελήνης. Η ενέργεια αυτή γινόταν στα πλαίσια του προγράμματος Lunar Laser Ranging Experiments και έδιναν τη δυνατότητα ακριβούς μέτρησης της απόστασης του Φεγγαριού.

Στην ουσία επιβεβαίωσαν ότι το Φεγγάρι απέχει 384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, ενώ ανακάλυψαν ακόμη ότι ο δορυφόρος μας απομακρύνεται αργά από τη Γη με ταχύτητα περίπου 3.8 εκατοστά το χρόνο. Σε περίπου 600.000.000 χρόνια, το Φεγγάρι θα είναι τόσο μακριά που δεν θα μπορεί να μπλοκάρει ποτέ τον Ήλιο, κάνοντας παρελθόν τις ολικές ηλιακές εκλείψεις.

Επιπλέον, ένα άλλο fact σχετικά με τη Σελήνη έχει να κάνει με την προέλευσή της. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις, ο βραχώδης δορυφόρος σχηματίστηκε όταν ένας πλανήτης που είχε το μέγεθος του Άρη συγκρούστηκε με τη Γη εκτοξεύοντας τεράστιες ποσότητες συντριμμιών στο διάστημα. Τα θραύσματα του πρώιμου φλοιού της Γης σχημάτισαν τελικά τη Σελήνη.

 techmaniacs.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.