Καρδίτσα: Χωρίς… ταυτότητα λόγω Εφορίας πολλοί φορολογούμενοι
Νέα ταυτότητα έχουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν καμία διοικητική ή φορολογική πράξη

Χωρίς… ταυτότητα έχουν μείνει εκατοντάδες πολίτες στην περιοχή της Καρδίτσας, ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές της χώρας, που εξέδωσαν τα νέα δελτία, αλλά λόγω… φόρτου εργασίας τα στοιχεία δεν έχουν περαστεί στο σύστημα της Εφορίας.

Ουσιαστικά οι πολίτες αυτοί-πολλοί από τους οποίους κατήγγειλαν την κατάσταση στη Ζούγκλα-έχουν μείνει χωρίς ταυτότητα για την Εφορία και βεβαίως δεν μπορούν να κάνουν καμία διοικητική ή φορολογική πράξη.

Το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο εάν αναλογιστεί κανείς ότι ούτε οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν τη νέα ταυτότητα αφού εάν δεν περαστούν τα στοιχεία στα φορολογικά αρχεία δεν εμφανίζονται στις τράπεζες μέσω Gov.gr.

«Εξαφανίζεται» δηλαδή ο πολίτης έως ότου κάποιος υπάλληλος της Εφορίας περάσει τα νέα στοιχεία ταυτότητας στο σύστημα. Προφανώς δεν μπορεί να εισπράξει αποζημιώσεις για την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και ούτω καθεξής.

Επαγγελματίες που επικοινώνησαν με τη Ζούγκλα ανέφεραν ότι όταν επικοινώνησαν με την Εφορία Καρδίτσας ο αρμόδιος υπάλληλος συνέστησε υπομονή, αναφέροντας ότι είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των στοιχείων ταυτότητας που πρέπει να περαστούν στο σύστημα, που θα πάρει χρόνο.

Και μέχρι τότε τι θα κάνουμε;, ρώτησαν οι καταγγέλοντας.

«Υπομονή κι όλα θα γίνουν» ήταν η απάντηση…

zougla.gr


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.