Ανάλυση του ΔΝΤ αναδεικύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας στις αναδυόμενες αγορές και τις χώρες χαμηλού εισοδήματος,


 


 

Σχεδόν το 40% των θέσεων εργασίας θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη, τις προηγμένες οικονομίες να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη έκθεση από τις αναδυόμενες αγορές και τις χώρες χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Στα περισσότερα σενάρια, η τεχνητή νοημοσύνη θα επιδεινώσει πιθανότατα τη συνολική ανισότητα, μια ανησυχητική τάση που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίσουν προληπτικά για να αποτρέψουν την περαιτέρω υποδαύλιση των κοινωνικών εντάσεων από την τεχνολογία», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ανάρτηση στο blog της μελέτης.

Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην εισοδηματική ανισότητα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο η τεχνολογία συμπληρώνει τους υψηλά αμειβόμενους. Η μεγαλύτερη παραγωγικότητα από εργαζόμενους και εταιρείες με υψηλό εισόδημα θα ενισχύσει τις αποδόσεις κεφαλαίου, διευρύνοντας το χάσμα πλούτου, δήλωσε η Γκεοργκίεβα, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι χώρες θα πρέπει να παρέχουν «ολοκληρωμένα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας» και προγράμματα επανεκπαίδευσης για τους ευάλωτους εργαζόμενους, είπε.

Αν και υπάρχει η δυνατότητα η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει πλήρως ορισμένες θέσεις εργασίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα συμπληρώνει την ανθρώπινη εργασία, σύμφωνα με την ανάλυση. Στις προηγμένες οικονομίες μπορεί να επηρεαστεί περίπου το 60% των θέσεων εργασίας.

Η άποψη της Γκεοργκίεβα για την τεχνητή νοημοσύνη συμπίπτει με τη συνάντηση των παγκόσμιων επιχειρηματικών και πολιτικών ηγετών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί θέμα συζήτησης.

Οι εταιρείες ρίχνουν μετρητά στην αναδυόμενη τεχνολογία, προκαλώντας ενίοτε ανησυχία στους εργαζόμενους για το μέλλον των ρόλων τους. Ένα παράδειγμα είναι η Buzzfeed η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου και έκλεισε το βασικό τμήμα ειδήσεων, απολύοντας περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε μια προσωρινή συμφωνία τον Δεκέμβριο σχετικά με τη νομοθεσία που προβλέπει εγγυήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να σταθμίζουν την ομοσπονδιακή ρυθμιστική τους στάση.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.