Βουλευτής των ΗΠΑ πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα Κατεχόμενα.. Έντονη αντίδραση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών 


Οργή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει προκαλέσει η προκλητική επίσκεψη του Αμερικανού βουλευτή Πιτ Σέσιονς στα Κατεχόμενα! Ο φιλότουρκος Σέσιονς πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα και συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και εξυπηρετώντας σκοτεινούς σκοπούς.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου τονίζει: «Η παράνομη μετάβαση του Αμερικανού βουλευτή Pete Sessions στα κατεχόμενα καταδικάζεται ως αυτό που είναι: παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ».

Όπως επισημαίνει το κυπριακό ΥΠΕΞ: «Σαφέστατα, η εν λόγω παράνομη μετάβαση αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς, όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Στην περίπτωση του κ. Sessions, σε αντίθεση με άλλες, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή λόγω ακριβώς του ιστορικού των σχέσεών του με την Τουρκία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και γι’ αυτό το θέμα, έχοντας ως πυξίδα τη διαχρονικά αγαστή τους συνεργασία, η οποία εδράζεται, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη θέση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία παραμένει αμετάβλητη και συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

«Το ψευδοκράτος είναι φίλος»
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Σέσιονς έκανε λόγο για σεβασμό και στους δύο λαούς στο νησί, ζητώντας μάλιστα να επιτευχθεί συμφωνία. Την ίδια στιγμή ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ, επιτέθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εξαντληθεί από τη στιγμή που η ελληνοκυπριακή πλευρά βλέπει την Κύπρο ως ελληνικό νησί!

Μάλιστα ο προκλητικός Σέσιονς φέρεται να είπε ότι το ψευδοκράτος είναι «φίλος» και να δήλωσε έτοιμος να συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσπάθειες να ακουστεί η φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού»!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.