Σχέδιο νόμου του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη με το οποίο ποινικοποιεί την παρεμπόδιση των απεργοσπαστών !! Σφοδρές αντιδράσεις

. 


Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη της, με τον υπουργός Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, να φέρνει σχέδιο νόμου με το οποίο θα χαρακτηρίζεται πλέον ποινική η ευθύνη όλων όσοι παρεμποδίζουν τους απεργοσπάστες. Μάλιστα, ποινική θα χαρακτηρίζεται και η ευθύνη όλων όσοι παρεμποδίζουν όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά τους απεργοσπάστες.

Ποινική η ευθύνη των απεργών

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να αναρτηθεί εντός των ημερών σε δημόσια διαβούλευση και να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία, εκτός από την αστική ευθύνη, για παρεμπόδιση των απεργοσπαστών θα προβλέπεται τώρα και ποινική.

Οι απεργοί θα κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης

Στις περιπτώσεις, δηλαδή, που κριθεί από τα δικαστήρια ότι απεργοί –μέλη του συνδικάτου που έχει κηρύξει απεργία– παρεμποδίζουν την είσοδο στην εργασία όλων όσοι διαφωνούν εμπράκτως με αυτήν, δεν θα κληθούν να καταβάλουν μόνο το οικονομικό αντίτιμο που θα τους επιδικαστεί αλλά θα κινδυνεύσουν ακόμη και με ποινή φυλάκισης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να είναι σαφής από την αρχή της νέας θητείας της, συνεχίζοντας, μέσω του Άδωνη Γεωργιάδη, την αντεργατική πολιτική που εφάρμοσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Προφανώς, στο Μαξίμου βιάζονται να περάσουν τα αντιαπεργιακά μέτρα, θέλοντας να αποφύγουν τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, με τις ανατιμήσεις σε βενζίνη και βασικά είδη ανάγκης να παίρνουν φωτιά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.