ΕΛΓΑ: Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από πυρκαγιέςΤα ποσά με τα οποία θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί από τις πυρκαγιές αποφάσισε ο ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, οι τιμές ενίσχυσης των καλλιεργειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 2023, οι οποίες εντάσσονται σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Κρατική Αρωγή» ορίζονται ως εξής:
  • ελαιόδενδρα: 160 ευρώ
  • λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες: 107 ευρώ
  • αμπελοειδή: 3.500 ευρώ ανά στρέμμα.
  • αρωματικά φυτά: 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ κατατίθεται στην Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, για τον προϋπολογισμό των αποζημιώσεων, κατόπιν και της αποστολής του ψηφιακού αρχείου από τον ΕΛΓΑ με τους δικαιούχους παραγωγούς.

Συνεχίζονται οι καταγραφές
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Οργανισμό, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ σε όλες τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Ειδικότερα, στην Μαγνησία ολοκληρώνεται εντός των ημερών η καταγραφή των απωλειών ζωικού κεφαλαίου, ενώ στη Ρόδο εξελίσσονται οι επισημάνσεις τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στο ζωικό.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.