ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΕΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΕΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ  

–  Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ

Επί δεκαετίες ως εθνικοί  αντιπρόσωποι στο ΝΑΤΟ και στα Διεθνή Φόρα, δίναμε μάχες έναντι της Τουρκίας για να μην αλλοιωθούν οι συνθήκες της Λωζάνης και του Μοντρέ.

Και είχαμε καταφέρει να το επιτύχουμε.

Σήμερα το ξήλωμα έχει αρχίσει με τις προτάσεις των ΗΠΑ (για διπλή ονομασία) για να κάνει τα χατίρια και να ξεπεράσει τα προσκόμματα της Τουρκίας που θέλει επιτακτικά να αλλάξει τις  συνθήκες στα σημεία που την συμφέρουν .

Τα Στενά (Straights) να χάσουν στην ουσία πλήρως τον διεθνή τους χαρακτήρα και να γίνουν “Turkish Straights”, να αναγνωρισθούν ως τέτοια διεθνώς, η Κυπριακή Δημοκρατία να πάψει να υπάρχει ως οντότητα (και να περιγράφονται οι περιοχές αρμοδιότητας/ασκήσεων κλπ του ΝΑΤΟ με στίγματα, χωρίς ονόματα) , αφού η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει, παραβιάζοντας όλο το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΣΑ/ΟΗΕ.

Και έρχονται οι ΗΠΑ και προτείνουν περιγραφή με στίγματα αντί να είναι συνεπείς με το Διεθνές Δίκαιο, για μία χώρα ολόκληρη, αναγνωρισμένη, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, επειδή η Τουρκία δεν θέλει να βλέπει το όνομά της ούτε στους χάρτες.

Εμείς δε δεν εκφράζουμε ΒΕΤΟ στις παρανομίες αυτές, αλλά λέμε εναλλακτικές προτάσεις, τύπου «maritime choke points», ευρηματικές γελοίες, καινοφανείς προτάσεις που ξηλώνουν σιγά σιγά τις ισχυρές Διεθνείς Συνθήκες (που συμφωνήθηκαν με αίμα για την αποκατάσταση των αποτελεσμάτων του πολέμου), πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η ύπαρξη και επιβίωση της χώρας μας.

Και μην μου πει κανείς για νέα κυβέρνηση και να περιμένουμε και να της δώσουμε περιθώρια κλπ.

Ελπίζω ο κος Δένδιας να μην υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της Τουρκίας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας και την Κύπρο στο ΝΑΤΟ (αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την στάση του κου Γεραπετρίτη).

Κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε μία υποχώρηση στις προβλέψεις των Συνθηκών και των αποφάσεων του ΣΑ/ΟΗΕ, θα αδυνατίζει τις θέσεις μας και θα φέρνει και άλλες πολλές υποχωρήσεις στην συνέχεια.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.