ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟ «Φεγγάρι του Ελαφιού»
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟ  «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Η Πανσέληνος του Ιουλίου , γνωστή και ως «Φεγγάρι του Ελαφιού», φωτίζει σήμερα Δευτέρα (3/7) τον ουρανό.

Η Πανσέληνος Ιουλίου 2023 ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

Όπως μεταδίδει το CNN, το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στην Γη, κατά 14.000 μίλια, από κάθε άλλη πανσέληνο φέτος.«Υπερπανσέληνος ονομάζεται όταν το φεγγάρι φαίνεται λίγο μεγαλύτερο στον ουρανό μας», αναφέρει ο Shannon Schmoll, διευθυντής του Πλανητάριου Abrams στο Michigan State University.

Οι πανσέληνοι του 2023

Ενώ οι περισσότερες χρονιές έχουν 12 φεγγάρια, φέτος θα είναι 13. Ο Αύγουστος θα έχει δύο σούπερ σελήνες, συμπεριλαμβανομένου του μπλε φεγγαριού που θα είναι το πιο κοντινό στη Γη.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.