«Ελεύθερη Ζώνη» για ΛΟΑΤΚΙ η Ε.Ε.-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 15/3/2021


«Υπέρ» ψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, «κατά» 141, ενώ 46 απείχαν.
«Ελεύθερη Ζώνη» για άτομα που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ανακήρυξαν οι Ευρωβουλευτές την Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση που επικρότησε και η Κομισιόν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, σε απάντηση της υποχώρησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από ορισμένα κράτη της Ε.Ε., όπως Ουγγαρία και η Πολωνία, όπου πριν από δύο χρόνια μια περιοχή αυτοανακηρύχτηκε ως «απαλλαγμένη από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ»!

«Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απολαμβάνουν την ελευθερία να ζουν και να δείχνουν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, χωρίς τον φόβο διακρίσεων ή διώξεων» και οι αρχές οφείλουν σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης στην επικράτεια της Ε.Ε. «να προστατεύουν και να προωθούν την ισότητα και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, «υπέρ» ψήφισαν 492 ευρωβουλευτές, «κατά» 141, ενώ 46 απείχαν.

«Υπέρ» από την Πέμπτη η Ούρσουλα
H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ήδη υποστηρίξει το ψήφισμα την Πέμπτη, πριν ξεκινήσει η συζήτησή του. «Το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι ιδεολογία. Είναι η ταυτότητά σου. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να το πάρει. Η Ε.Ε. είναι το σπίτι σας. Η Ε.Ε. είναι μια #LGBTIQFreedomZone», έγραψε σχετικά στο Twitter.
Όσον αφορά τους Έλληνες ευρωβουλευτές, «όχι» ψήφισαν ο -καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής , αλλά και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως στην κυβέρνηση της ΝΔ μετέχει ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός, ενώ, μόλις το καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε: «Ως φιλελεύθερος πολιτικός, πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους. Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».

newsbreak.gr
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.