Euro 2004: Η επική κατάκτηση του κυπέλλου από την Ελλάδα


Η μέρα που η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη έκπληξη στην Ιστορία του ποδοσφαίρου στη «Γηραιά Ήπειρο».

Τότε η εθνική ομάδα υπό τον Ότο Ρεχάγκελ προσέφερε μια ανέλπιστη χαρά στην Ελλάδα που μνημονεύουμε ακόμα και σήμερα.

«Εμείς πηγαίνουμε για να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και αν όλα πάνε καλά, να παρατείνουμε όσο μπορούμε την παραμονή μας» δήλωνε τον Ιούνιο του 2004, όταν κανείς δεν μπορούσε ακόμη να φανταστεί ότι η Εθνική Ελλάδος θα βρεθεί σύντομα, στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ και θυμήθηκε τη μεγαλειώδη υποδοχή του κόσμου και τα… δάκρυα του Κριστιάνο Ρονάλντο!

«Εκείνη η ομάδα είχε ένα μεγάλο σερί με 15-20 παιχνίδια αήττητη. Είχε δείξει ότι διαθέτει μια καλή ομάδα. Πήγαμε στην Πορτογαλία, χωρίς πίεση για να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία και τα καταφέραμε. Σημαντικό ρόλο στην πορεία μας ήταν η νίκη στην 1η αγωνιστική με την Πορτογαλία. Κερδίσαμε τους διοργανωτές κι ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο. Αυτή η νίκη μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και χωρίς άγχος και πίεση δίναμε την κάθε μάχη ξεχωριστά» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές βάλαμε το εγώ μας στην άκρη. Ήμασταν πραγματικά μια οικογένεια. Ήμασταν όλοι μαζί για 2-3 μήνες και ήμασταν όλοι δεμένοι. Ακριβώς όπως η οικογένεια. παρά τις όποιες τριβές μπορεί να υπάρχουν, τα ξεπερνάγαμε όλα για να βγούμε έξω και να αγωνιστούμε» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.