ΑΙΧΜΑΝ: Πως πιάστηκε από τη Μοσάντ και από πότε οι Γερμανοί γνώριζαν που κρυβόταν!


Σαν σήμερα το 1960 ο Άντολφ Άιχμαν,ο “αρχιτέκτονας” του Ολοκαυτώματος έπεφτε στα χέρια πρακτόρων της Μοσάντ στο Μπουένος Άϊρες. Εκεί κρυβόταν…Όχι από τους Γερμανούς όπως προκύπτει από έγγραφα.
Η Γερμανία γνώριζε από το 1950 που ήταν ο Άϊχμαν. Την περίοδο που οι ισχυροί του πλανήτη ζητούσαν από τα θύματα της Γερμανίας να την συγχωρήσουν, τα χρόνια που όλος ο κόσμος της χάριζε χρέη και πολεμικές αποζημιώσεις για να σταθεί στα πόδια της, τότε που εμείς εδώ δίναμε χάρη σε ναζί με …αντάλλαγμα να στείλουμε μετανάστες στο “βιομηχανικό θαύμα” της Γερμανίας, οι Γερμανοί έκρυβαν τον Άϊχμαν! Και προφανώς κι άλλους ναζί…
Ισραηλινοί πράκτορες απήγαγαν τον Άιχμαν στο Μπουένος Άιρες το 1960 και τον μετέφεραν στην Ιερουσαλήμ για να δικαστεί.
Το 2006, η CIA δημοσίευσε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είχε ενημερώσει τη Δυτική Γερμανία για το που βρισκόταν ο Άϊχμαν.
Έγγραφα που δεν είχαν ποτέ δημοσιοποιηθεί μέχρι το 2016, μεταξύ των οποίων και μία χειρόγραφη αίτηση χάριτος που είχε υποβάλει ο ναζί εγκληματίας Άντολφ Άιχμαν,  λίγο πριν από την εκτέλεσή του. Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισραήλ πριν περίπου δυο χρόνια.
Ο Άιχμαν είχε συλληφθεί το 1960 στην Αργεντινή από πράκτορες της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, και είχε μεταφερθεί μυστικά στο Ισραήλ όπου το 1961 δικάσθηκε και καταδικάσθηκε σε θάνατο.
Στην επιστολή του, ο Άιχμαν υποστηρίζει ότι το ισραηλινό δικαστήριο που τον δίκασε υπερτίμησε τον ρόλο του στην οργάνωση της επιμελητείας της «τελικής λύσης» του Αδόλφου Χίτλερ, του σχεδίου εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης, έξι εκατομμύρια από τους οποίους χάθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου.
«Πρέπει να διακρίνει κανείς τους υπεύθυνους αρχηγούς από πρόσωπα όπως εγώ που εξαναγκάσθηκαν να υπηρετήσουν σαν απλά εργαλεία στα χέρια τους», αναφέρει ο Άιχμαν στην επιστολή αυτή. «Δεν ήμουν ένας υπεύθυνος αχηγός και έτσι δεν αισθάνομαι ένοχος. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ως δίκαιη την ετυμηγορία του δικαστηρίου και σας ζητώ, (…) κύριε πρόεδρε, να ασκήσετε το δικαίωμά σας απονομής χάριτος και να διατάξετε να μην εφαρμοστεί η ποινή του θανάτου», προσθέτει.
Η επιστολή υπογράφεται από τον Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ και φέρει ημερομηνία 29 Μαΐου 1962. Εκτελέσθηκε δύο ημέρες αργότερα.
“Πιάσαμε τον Άϊχμαν”
Με αφορμή την 53η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος το Κρατικό Αρχείο του Ισραήλ είχε αποδεσμεύσει  τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της 23ης Μαίου 1960. Σ΄ αυτή τη συνεδρίαση ο τότε πρωθυπουργός Ντ.Μπεν-Γκουριόν ανακοίνωσε: “Πιάσαμε τον Άϊχμαν”! 12 μέρες πριν μια ομάδα της Μοσάντ είχε πιάσει τον Άιχμαν έξω από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, τον ανέκρινε σε ένα ασφαλές σπίτι, και τον έβγαλε από τη χώρα ναρκωμένο και ντυμένο με στολή πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας El Al.
Δύο χρόνια αργότερα, μετά από μια δίκη που καθήλωσε το Ισραήλ αλλά και όλο το κόσμο , ο Άιχμαν κρίθηκε ένοχος και απαγχονίστηκε.
Διαβάστε από τα πρακτικά πως ανακοίνωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός τη σύλληψη και πως αντέδρασαν οι υπουργοί:
“Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας εδώ και καιρό ψάχνουν για τον Αδόλφο Άιχμαν, και στο τέλος τον βρήκαν, αυτός είναι ήδη στο Ισραήλ και θα δικαστεί εδώ.
Θα ζητήσω από τον ομιλητή της Κνεσέτ την άδεια να κάνει μια ανακοίνωση κατά την έναρξη της συνόδου [αργότερα την ίδια ημέρα], και θα πω το εξής: Θα πρέπει να ενημερώσω την Κνεσέτ ότι πριν από λίγο καιρό οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν έναν από τους μεγαλύτερους ναζί εγκληματίες πολέμου τον Adolf Eichmann, ο οποίος ήταν υπεύθυνος μαζί με άλλους Ναζί για αυτό που ονομάζεται τελική λύση του εβραϊκού προβλήματος, που είναι η εξόντωση των έξι εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης. Ο Adolf Eichmann είναι ήδη υπό κράτηση στο Ισραήλ και θα δικαστεί σύντομα στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν τη δικαιοσύνη για τους Ναζί και τους βοηθούς τους.
Αυτό είναι ένα από τα δύο εγκλήματα για τα οποία το Ισραήλ δεν έχει αρθεί η θανατική ποινή.
•Υπουργός Γιτζάκ Μπεν-Aharon (έκπληκτος): Πώς, με ποιο τρόπο, πού; Πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό;
Ben-Gurion: Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε υπηρεσία ασφαλείας.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.