1985. Η συμπλοκή στου Γκύζη το «Μινιόν» και ο «Κατράντζος»


1985. Η συμπλοκή στου Γκύζη.και«Μινιόν» και «Κατράντζος»

Ήταν περίπου 16:15, απόγευμα Τετάρτης 15 Μαΐου , όταν ο Χρήστος Τσουτσουβής και ένα ακόμη άτομο που ουδέποτε βρέθηκε πλησίασαν μία κλεμμένη μοτοσικλέτα στην οδό Αμφικλείας την οποία είχε εντοπίσει η Κρατική Ασφάλεια και την παρακολουθούσαν τρεις αστυνομικοί. 

Οι αστυνομικοί ζήτησαν ταυτότητες και οι ύποπτοι τους πυροβόλησαν.

 Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν οι αστυνομικοί Γιώργος Δουγένης, Bασίλης Μπούρας, και Γιώργος Γεωργίου.
 
Ο Χρήστος Τσουτσουβής δέχθηκε τρεις σφαίρες και σκοτώθηκε και αυτός.
 Ο «άλλος» έφυγε. 

Τον Τσουτσουβή που ήταν από τον Άγιο Βασίλη Κορινθίας και όταν σκοτώθηκε ήταν 32 χρονών τον αναγνώρισε ο πατέρας του.

 Ο Τσουτσουβής είχε φύγει νωρίς από το χωριό και είχε πάει για σπουδές στο Γκρατς της Αυστρίας και εκεί ανακατεύτηκε με τις αντιστασιακές οργανώσεις χωρίς ποτέ να μάθουμε όλη την διαδρομή του.

Οι αμερικανοί επέμεναν να τον μπερδευουν με τα ξαδέλφια τους που ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ και να τον συνδέουν με τον Τσίμα και τον Σήφη Βαλυράκη, δηλαδή το ένοπλο ΠΑΚ, χωρίς ποτέ να μπορεσουν να αποδείξουν τις πληροφορίες τους.

 Από τα στοιχεία που διέρρεε η ελληνική αστυνομία φαίνεται ότι εντάχθηκε στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (ΕΛΑ), και ότι συμμετείχε τον Οκτώβριο του 1977 στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς έξω από τις εγκαταστάσεις της γερμανικής AEG στου Ρέντη, όπου σκοτώθηκε ο Χρήστος Κασσίμης και στη οποία συμπλοκή η αστυνομία τοποθετούσε και τον Γιάννη Σερίφη, αλλά τα δικαστήρια δεν πείστηκαν ποτέ από τις αποδείξεις τις αστυνομίας. 

Ο ΕΛΑ είχε ως στρατηγική να χτυπάει «εγκαταστάσεις» και να βάζει «εμπρηστικές βόμβες» 

. Αυτό έκανε η «Επαναστατική Οργάνωση Οκτώβρης 80» την οποία την αποδίδουν στον Τσουτσουβή και η οποία έκαψε στις 19 Δεκεμβρίου 1980 τα πολυκατάστηματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος». 

Πριν από αυτό, ο Τσουτσουβής, ως «Ομάδα Ιούνης '78», ανέλαβε την ευθύνη για την «τιμωρία» του απότακτου αξιωματικού της Ασφάλειας Πέτρου Μπάμπαλη το 1979. 

Τον έτερο κατηγορούμενο για βασανισμούς κομμουνιστών τον Ευάγγελο Μάλλιο τον είχε δολοφονήσει στις 22:15 το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου 1976, στο Παλαιό Φάληρο, η 17Ν. 

Ο Τσουτσουβής δολοφόνησε επίσης την 1η Απριλίου 1985, στις 8 παρά 10΄ το βράδυ στην Καλλιθέα τον εισαγγελέα Γιώργο Θεοφανόπουλο. 

30 μέρες μετά μας άφησε κι εκείνος χρόνους. Από πού είχε η κρατική ασφάλεια την «πληροφορία» για τη μοτοσυκλέτα δεν μάθαμε ποτέ.

deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.