Ιδού πώς οι Γερμανοί « Α Ρ Π Α Ξ Α Ν » τα μαγαζιά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ το 1914!

Ιδού πώς οι Γερμανοί « Α Ρ Π Α Ξ Α Ν » τα μαγαζιά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ το 1914!
 

(Ποτέ ΔΕΝ μας τα δίδαξαν αυτά! ΣΚΟΠΙΜΩΣ!)

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δ  Ι  Α  Δ  Ω  Σ  Τ  Ε   ΤΟ  ΠΑΝΤΟΥ!


ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ ‘ΜΗ ΔΙΔΑΚΤΑΙΑ ΥΛΗ’ (…)  «ΚΑΥΤΗΣ» (!) ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ «ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ» ΟΛΟΙ Α-ΝΕ-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΩΣ (…) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ «ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ»…(ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΩΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΑΔΩΜΕΝΟΥ ‘SURVIVOR’ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ …’ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥΣ’!)

Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός 
των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με την σφαγή της Φώκαιας.
 Μία σύντομη περιγραφή των γεγονότων. 

«Όλη τη μέρα του Σαββάτου 13 Ιουνίου,
 μέχρι τις επτά περίπου το βράδυ,
 εκτυλίσσονται ταυτόχρονα οι σκηνές 
των δύο μεγάλων πράξεων του δράματος:
 η οικτρή έξοδος και η αναίσχυντη λεηλασία. 

Τρεις χιλιάδες οκτακόσιοι Έλληνες Οθωμανοί,
 έφυγαν για την Θεσσαλονίκη με το πρώτο πλοίο και δυο χιλιάδες περίπου με το δεύτερο για τον Πειραιά.

Τηλεγράφησα ήδη από το πρωΐ στη Σμύρνη για να μας στείλουν κι άλλα πλοία. Υπάρχουν επτά χιλιάδες Έλληνες στην Παλαιά Φώκαια (7.077, σύμφωνα 
με την επίσημη τουρκική στατιστική του 1913). 

Πρόσφυγες από τα γύρω χωριά ενώθηκαν μαζί τους. Τα δυο πρώτα πλοία δεν μπορούσαν να τους χωρέσουν.

Δυο ρυμουλκά που έστειλε αμέσως ένας γενναιόδωρος Γάλλος της Σμύρνης,ο κ. Γκυφραί, φτάνουν υπό τη σημαία μας το απόγευμα και ξαναφεύγουν φορτωμένα για τη Μυτιλήνη.»

Ο φόβος εξαπλώνεται στα παράλια της Ιωνίας. 300.000 εκδιωγμένοι, βρίσκουν καταφύγιο αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Στο εσωτερικό οι Χριστιανοί πιέζονται δεινώς, εξισλαμίζονται, κορίτσια μεταφέρονται με τη βία στα χαρέμια και νεαρά αγόρια πωλούνται για λίγα μετζήτια στην αγορά του Ικονίου, εκεί που γίνεται πραγματικό σκλαβοπάζαρο!

Ολοκληρώνεται έτσι το πρώτο στάδιο της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των παραλίων και ο εμπνευστής του “λευκού θανάτου”(ο «Γερμανός» στρατηγός και αρχηγός της γερμ.στρατιωτικής αποστολής) Όττο Βίκτωρ Κάρλ Λίμαν Φον Σάντερς*,θέλησε να πάει να δει με τα μάτια του τα αποτελέσματα. 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΤΤΟ ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ, ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑ-ΤΑ-ΚΑ-ΘΙ, ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ, ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ
‘ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ’ ΤΟΥΣ (ΑΚΜΑΖΟΝΤΕΣ!) ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!
Πότε ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ …ΤΑΞΕΙΣ;
[«ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» – ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’]

Μετά το ταξίδι του αρχικά στη Σμύρνη και μετά στις παραλιακές πόλεις της Μικράς Ασίας ο Λίμαν Φον Σάντερς, διαπίστωσε, ότι είχαν παραμείνει στις
 εστίες τους αρκετές χιλιάδες Έλληνες διασκορπισμένοι και …αγανακτισμένος λέει, “ο πληθυσμός αυτός σε ενδεχόμενη εκστρατεία της Ελλάδος, μπορεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να οπλιστεί και να χρησιμοποιηθεί σα στρατός μάχης, συνεπώς επιβάλλεται να συμπληρωθεί το έργο του διωγμού”.
 Ο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ‘Θ Α Ν Α Τ Ο Σ’
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ….ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ
ΠΩΣ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ
ΚΑΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ…
[«ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» – ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’]
Ο φόβος έχει κυριεύσει τους γηγενείς χριστιανικούς πληθυσμούς και τότε οι Γερμανοί βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο της αρπαγής των περιουσιών τους. Έτσι τα μικρά και μεγάλα καταστήματα στη Κωνσταντινούπολη 
και την Σμύρνη, περιέρχονται στην κατοχή τους.

 Η “Ντόϊτς-Μπαγκ” , ανοίγει τα χρηματοκιβώτιά
 της και παρέχει όλα τα μέσα στους Γερμανούς
 που καταφθάνουν με τα πλοία κατά χιλιάδες 
στα παράλια, με σκοπό την ΜΟΝΙΜΗ εγκατάσταση και να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ (όσο-όσο!) τα εμπορικά καταστήματα των Ρωμιών. 
Η ευκαιρία για τους Ρωμιούς φαντάζει μοναδική, αφού ο καθένας σκέπτεται, ότι αν πουλήσει το κατάστημά του, θα μπορέσει να διαφύγει από τον κίνδυνο που αυξάνεται ημέρα με την ημέρα.

 Όσοι δεν είναι διατιθειμένοι να τα πουλήσουν, καταφεύγουν σε Γερμανούς εμπόρους ή σε άνεργους, ακόμα και σε ύποπτες γυναίκες και προτείνουν συνεταιρισμό με μόνο κεφάλαιο από μέρους τους τη χρήση του ονόματός. 

 Έτσι οι Γερμανοί γίνονται ΚΑΤΟΧΟΙ, εκατοντάδων καταστημάτων. Στο Πέρα, στον Γαλατά, στον φραγκομαχαλά της Σμύρνης, εκεί που ο επισκέπτης έβλεπε στο παρελθόν στις επιγραφές των καταστημάτων τα ονόματα, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρόπουλος κλπ, τώρα διαβάζει …Κάρολος Φρανκλάϊν, Ερρίκος Φριτς, Γουλιέλμος Χολβενστάϊν κλπ. 

Οι νεότουρκοι μας έσφαξαν, λήστεψαν  τις περιουσίες και τα σπίτια στα χωριά και τις μικροκωμοπόλεις και οι Γερμανοί την ίδια εποχή  Α Ρ Π Α Ξ Α Ν   τα καταστήματα στις πόλεις με τον πλέον φανερό τρόπο, χρησιμοποιώντας τον ΦΟΒΟ…

 Θα αναρωτηθεί κάποιος, μα πως κατάφεραν όλα αυτά οι Γερμανοί; Είναι πολύ απλό, αφού «ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ» με χρυσό τους τούρκους ηγήτορες, όπως έχει αποδειχτεί 
ιστορικά.

 Μίζες τότε, μίζες έως και σήμερα, αρκεί να γίνει πράξη το «Deutschland uber alles»…
 [Πληροφορίες από το καλογραμμένο βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά, «Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας»]
xorisorianews.gr————————————————————————————————————— *Άν τυχόν ορισμένοι αναγνώστες απόρησαν, γιατί τοποθετούνται εισαγωγικά στο επίθετο «Γερμανός», αναφορικώς με τον ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ Στρατηγό αμέτρητων χιλιάδων Ελλήνων, διασαφηνίζουμε πώς ήταν Εβραϊκής καταγωγής από την Πομμερανία!

Ξεκάθαρα πράγματα…
Ο παλιάνθρωπος αυτός  Λίμαν, συνελήφθη 
το 1918 απο τους Συμμάχους και μετεφέρθη 
στις φυλακές της Μάλτας… Μετά το τέλος του πολέμου,
 τον Φεβρουάριο του 1919 και ενώ κρατούνταν με προορισμό να δικαστεί για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πολέμου, έξι μήνες μετά, λόγω μη εγέρσεως αξιώσεων (!!!) 
εκ μέρους και της ελληνικής κυβερνήσεως, αφέθηκε …ελεύθερος, παραιτούμενος τον ίδιο χρόνο από τον γερμανικό στρατό.

 (ΝΑΙ, ΠΑΛΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟΝ …ΣΚΑΣΜΟ! ΑΥΤΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…) Το 1927 δημοσίευσε τα …απομνημονεύματά του (ΟΠΟΙΟΝ ΘΡΑΣΟΣ!) που συνέγραψε την περίοδο της – αγγλικής… – αιχμαλωσίας του στην Μάλτα!


 Δύο χρόνια αργότερα, πέθανε στο Μόναχο, στις 22 Αυγούστου του 1929, σε ηλικία 74 ετών. 
 
Συντακτική ομάδα ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.