Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 2010ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2018
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΙ ''ΣΩΤΗΡΕΣ'' ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ

2010…. Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. 

Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
 
ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑΓΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ;

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
Το πόσο καταστροφικά υπήρξαν τα μνημόνια για τη χώρα μας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος,  αρκεί να δει τις αυτοκτονίες που είχαμε σ’αυτή την οκταετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) και του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Πάνω από 600 συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια ετησίως στη χώρα, ενώ από κατά την εξαετία 2010 – 2015 σημειώθηκαν σχεδόν 3.000 αυτοκτονίες, με πιο συχνή μέθοδο, αυτή του απαγχονισμού. Εδώ να σημειωθεί ότι, από το 2000 έως το 2009, ο μέσος όρος αυτοκτονιών ήταν 360 το χρόνο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Συγχρόνως, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την πρόληψη της Αυτοκτονίας, κατά τα έτη 2016 και 2017 και έως τις 31 Αυγούστου 2018, ο αριθμός των αυτοκτονιών παραμένει σταθερά υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.
Τώρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, παίρνοντας ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη της Αυτοκτονίας, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, η ΚΛΙΜΑΚΑ 
 (www.klimaka.org.gr – γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία, 1018), ο μη κυβερνητικός οργανισμός ανάπτυξης ανθρωπίνου κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος από το 2000 έως το 2015 αλλά και την τελευταία τριετία, ωστόσο το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να έχει προληφθεί.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης για την κοινωνία λοιπόν φαίνεται να είναι δραματικές για πολλούς ανθρώπους, οι οποίες οδηγούν με τη σειρά τους στην κατάθλιψη. Το ένα πρόβλημα φαίνεται να φέρνει το επόμενο, σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Η ανεργία, που αν και έχει μειωθεί είναι ακόμα σε πολύ υψηλά ποσοστά, ειδικά στους νέους, οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στο αίσθημα της απόγνωσης. Οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά κλείνουν. Η φτώχεια αναγκάζει τους ανθρώπους να ζούνε σε κακές και ανθυγιεινές συνθήκες και να μην έχουν χρήματα ούτε και για τα απαραίτητα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 11.3% του πληθυσμού αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακά του, ενώ το 13,6% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να λάβει ιατρική φροντίδα.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στην εμφάνιση διαφόρων νοσημάτων στους Έλληνες, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικά επεισόδια, και σακχαρώδης διαβήτης. Και σαν να μην έφταναν αυτά, λόγω των ανεπαρκών κρατικών πόρων, οι συνθήκες περίθαλψης στα νοσοκομεία έχουν χειροτερεύσει αρκετά. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, κακός εξοπλισμός και άθλια γενική εικόνα σε πολλά νοσοκομεία.

 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
 Ακόμα, υπάρχει μέρος του πληθυσμού, το οποίο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που έγιναν έχασε το σπίτι του και χιλιάδες από αυτούς μείνανε άστεγοι, πράγμα πολύ οδυνηρό όπως αντιλαμβάνεται κανείς.

Ακίνητα αξίας 2 δισ. ευρώ θα βγουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες το 2019, ενώ συνολικά για την προσεχή τριετία η εκτιμώμενη αξία των ακινήτων που θα εκπλειστηριαστούν υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ.

Οι ρευστοποιήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο για τη μείωση των κόκκινων δανείων και –σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες– ο αριθμός των ακινήτων που θα βγουν στον πλειστηριασμό θα αυξηθεί γεωμετρικά τα προσεχή χρόνια, με στόχο το 2021 να πραγματοποιηθούν συνολικά 40.000 πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2018 έκλεισε με 20.000 πλειστηριασμούς, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί στις 25.000 το 2019, στις 35.000 το 2020, έτσι ώστε να φθάσουν τις 40.000 το 2021. Αντίστοιχα γεωμετρικά θα αυξηθεί και η αξία των ακινήτων που θα βγουν στον πλειστηριασμό και από το 1,6 δισ. ευρώ το 2018, θα αυξηθεί στα 2 δισ. ευρώ, στα 2,8 δισ. ευρώ το 2020 και στα 3,2 δισ. ευρώ το 2021.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΑΛΟ'' ΜΑΣ!!!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!! Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.