Σαν σήμερα το 2020 έφυγε από την ζωή η Αθανασία Καραγιάννη το αηδόνι της Θρακιώτικης μουσικής Παράδοσης.

 Οι Ασβεστάδες αλλά και όλη η Θράκη θρηνούν, αφού το θρακιώτικο τραγούδι έγινε φτωχότερο. “Έφυγε” πριν από λίγο απ’ την ζωή η Αθανασία Καραγιάννη και σίγησε η γνήσια, αυθεντική φωνή της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης.

Τον θάνατο της γνωστοποίησε πριν λίγα λεπτά με ανάρτηση του ο αδερφός της Πασχάλης Λιγούδης, με έναν πολύ συγκινητικό αποχαιρετισμό, ενώ αμέσως υπήρξε… κατακλυσμός συλλυπητήριων μηνυμάτων, με πρώτους γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές του εβρίτικου, θρακιώτικου τραγουδιού, οι οποίοι την γνωριζαν, συνεργάστηκαν μαζί της, την εκτιμούσαν για τον αυθεντικό τρόπο που τραγουδούσε και όσα προσέφερα στην μουσική παράδοση του τόπου μας.

  

Από την μουσική οικογένεια Λιγούδη των Ασβεστάδων

Η Αθανασία Καραγιάννη, με την χαρακτηριστική, αυθεντική ερμηνεία των θρακιώτικων τραγουδιών, ήταν ένα από τα 6 αδέρφια της μουσικής οικογένεια Λιγούδη, απ’ το χωριό Ασβεστάδες Διδυμοτείχου. Τραγουδούσε μέχρι τώρα, πολλές φορές στο συγκρότημα του αδερφού της μουσικού και τραγουδιστή Κώστα Λιγούδη. Μαζί τραγουδούν και το γνωστό: “Στους Ασβεστάδες το χωριό” που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο. Ο άλλος αδερφός της Παχάλης, είναι επίσης γνωστός υπηρέτης του θρακιώτικου τραγουδιού και της θρακιώτικης παράδοσης συνολικά, όπως και τα 6 αδέρφια, άλλωστε. Στον αποχαιρετισμό του έκανε αναφορά στο τραγούδι “Λυγερή”, το οποίο έχετε την δυνατότητα να ακούστε στο παρακάτω βίντεο.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.