Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη προς τους Ελληνες: Ενωθείτε!

  


ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 

υναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τα τραγούδια του θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο με επιθυμία του μεγάλου συνθέτη να είναι και εκείνος παρών στη γιορτή.

Την εκδήλωση της 24ης Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο θα παρουσιάσουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»
Μία συναυλία-προσκλητήριο, λέει ο Μίκης Θεοδωράκης

«Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων». Αναφέρει σε μήνυμά του για την βραδιά ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Απορώ ειλικρινά, πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας. Κι αυτό δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και συνεχίζει.
Ενωθείτε! Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη

«Ειδικά μετά τα Μνημόνια, μάς χρειάζεται μια μακρά περίοδος ανάκαμψης, προόδου και αναγέννησης. Πιστεύω όμως ότι η πιο μεγάλη ίσως απώλεια, υψίστης εθνικής σημασίας, είναι το γεγονός ότι χάθηκε ο ανθός του Έθνους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέοι, μορφωμένοι και επιστήμονες οι πιο πολλοί, με άλλα λόγια η ατμομηχανή που θα μας οδηγούσε προς το μέλλον.
Με σφιγμένη καρδιά θα ήθελα με τα τραγούδια μου να βοηθήσω  όλους τους συμπατριώτες μου να ενωθούν γύρω από αυτόν τον μέγιστο στόχο: Να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα. Όμως ποια πατρίδα; Σε μια πατρίδα όπου οι μισοί θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς, την ώρα που η χώρα μας βγαίνει αργά και βασανιστικά από την κρίση, ενώ παράλληλα τα απειλητικά σύννεφα στην γειτονιά μας γίνονται κάθε μέρα πιο μαύρα;»
«Να ξαναγίνουμε λαός με λάμψη»

«ΕΝΩΘΕΙΤΕ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθείστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς.

«Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχθώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: ‘Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!’». Είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια του που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.
«Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά»

Η συναυλία έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Το χειρόγραφο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:
 
Συνθέτες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αντιπροσωπείες από την ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, το πιο ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Απόγονοι αγωνιστών· Λαμπράκης, Παναγούλης, Μουστακλής, Μανδηλαράς που θυσιάστηκαν παλεύοντας εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών, θα είναι εκεί για ν’ ακούσουν τα τραγούδια-σύμβολα του αγώνα κατά της επτάχρονης τυραννίας.
Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα ερμηνεύσει τα τραγούδια μαζί με είκοσι και πλέον σημαντικούς τραγουδιστές.

    Θέμης Αδαμαντίδης
    Ρίτα Αντωνοπούλου
    Ελένη Βιτάλη
    Γλυκερία
    Πέγκυ Ζήνα
    Γιάννης Ζουγανέλης
    Παντελής Θαλασσινός
    Αντώνης Καλογιάννης
    Σταμάτης Κόκοτας
    Βασίλης Λέκκας
    Μανώλης Μητσιάς
    Δημήτρης Μπάσης
    Γιάννης Μπέζος
    Γιώτα Νέγκα
    Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ
    Σοφία Παπάζογλου
    Μίλτος Πασχαλίδης
    Αντώνης Ρέμος
    Ηρώ Σαΐα
    Πασχάλης Τόνιος
    Λάκης Χαλκιάς
    Zülfü Livaneli
    Arja SaijonmäaΣυμμετέχουν:
Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Διεύθυνση, Σταύρος Μπερής
Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου. Διεύθυνση, Δημήτρης Τυπάλδος
Παιδική Χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα. Διεύθυνση, Στέφανος Καρδιόλακας
Μεγάλη Συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στις 9:00 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.