Το πύρινο έθιμο με τους πυρσούς για τη Θεά Durga στην Ινδία

Το τελετουργικό  πραγματοποείται κάθε Απρίλιο προς τιμήν της «Μητέρας του Σύμπαντος» - Οι  συμμετέχοντες πετούν ο ένας στον άλλον αναμμένους πυρσούς
Τηρώντας μία παράδοση εκατοντάδων αιώνων, χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν σε ένα φαντασμαγορικό τελετουργικό με φωτιές προς τιμήν της Θεάς Durga σε ναό στην πόλη Kateel της Ινδίας.

Γυμνόστηθοι άνδρες που φορούν dhoti (ένα μακρύ παραδοσιακό παντελόνι που φορούν στη Νότια Ασία),  πετούν ο ένας στον άλλον αναμμένες δάδες στο συγκρότημα ναών Kateel Durga Parameshwari.

Το τελετουργικό είναι μέρος  του  Agni Festival που πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο και διαρκεί οκτώ ημέρες.

Στόχος των πιστών που συμμετέχουν σε αυτό το πύρινο έθιμο είναι να πετάξουν μέχρι και πέντε πυρσούς ο καθένας στους «αντιπάλους» τους από απόσταση 10-15 μέτρων, προκειμένου, όπως πιστεύουν, με τον τρόπο αυτό, να κατευνάσουν την ινδουιστική θεότητα.

Οι συμμετέχοντες προκειμένου να μην καούν φοράνε μόνο το dhoti, ωστόσο δεν γλιτώνουν τα εγκαύματα, τα οποία αντιμετωπίζονται με νερό του Kumkumarchane.

Εξαιτίας των περιορισμένων ρίψεων που έχει δικαίωμα να κάνει ο κάθε πιστός το όλο τελετουργικό διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.