Αργυρό μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στην Ρώμη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου




Μια σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης η Κατερίνα Στεφανίδη, στον τελικό του επί κοντώ γυναικών.

Αυτός ήταν ο 6ος τελικός στον θεσμό στον οποίο συμμετείχε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και κατάφερε να κατακτήσει το 12ο μετάλλιο της σπουδαίας της καριέρας σε μεγάλες διοργανώσεις. Παράλληλα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Η 34χρονη έδωσε μεγάλη μάχη με την Αντζέλικα Μόζερ για το χρυσό. Με άλμα στα 4,73 μέτρα φάνηκε να «αγκαλιάζει» την πρωτιά, αλλά η 26χρονη Ελβετή (γεννηθείσα στις ΗΠΑ) είχε την απάντηση με 4,78 μέτρα, με αποτέλεσμα να ανέβει εκείνη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Δεν παύει, ωστόσο, να είναι άλλη μια τεράστια στιγμή για τη Στεφανίδη, η οποία έχει πέντε πλέον μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου. Επίσης, στην τεράστια συλλογή της βρίσκονται ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, δύο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου και άλλα δύο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη Ρώμη, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος. Συνολικά η Ελλάδα έφτασε τα 36 στον θεσμό.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.