Έγκλημα Τεμπών: Τα ανεπίτρεπτα ασυμβίβαστα των ερευνών…




 Οι Data Journalists καταγράφουν τα «ασυμβίβαστα» που σημαδεύουν ανεπίτρεπτα την έρευνα για τις ευθύνες και τα αίτια της τραγωδίας.

– Υπάλληλοι καλούνται να «ελέγξουν» πρώην εργοδότες τους, εργολαβικοί σύμβουλοι ελέγχουν πρώην πελάτες τους, διοικητές «υπηρέτες δυο αφεντάδων» αναρριχήθηκαν για την υλοποίηση έργων που δεν τελείωσαν…

 Το «μπάζωμα» στα Τέμπη ξεκίνησε πριν καν συγκρουστούν τα τρένα το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Πολύ πριν πλακώσουν οι μπουλντόζες να απομακρύνουν επί ημέρες συντρίμμια και χώματα, καταστρέφοντας κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία, είχε ξεκινήσει ένα σύστημα εναλλαγής αντικρουόμενων ρόλων σε πρόσωπα που δεν διαφύλαξαν την διαδικασία της διερεύνησης και συνεχίζουν να μετατρέπονται από ελεγχόμενοι σε ελεγκτές.


Οι Data Journalists καταγράφουν σήμερα μια σειρά από «ασυμβίβαστα» που σημαδεύουν ανεπίτρεπτα την έρευνα για τις ευθύνες και τα αίτια της καταστροφής. Υπαλλήλους που καλούνται από άλλη θέση να «ελέγξουν» τους πρώην εργοδότες τους, εργολαβικούς συμβούλους που ελέγχουν τους πρώην πελάτες τους, διοικητές με ταυτόχρονη επιρροή σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, «υπηρέτες δυο αφεντάδων», θεματοφύλακες του Δημοσίου που αναρριχήθηκαν στην πολιτική αμειβόμενοι για την υλοποίηση έργων που δεν τελείωσαν για να προστατεύσουν τα αθώα θύματα των Τεμπών.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ

Militaire News

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.