ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Οι Ισραηλινοί άφησαν ελεύθερο τον φρουρό του πρόξενου της Ελλάδας, άφησαν αναπάντητα και τα ερωτήματα


ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Μπορεί να έκανε τις «δέουσες» ενέργειες το ΥΠΕΞ και να αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα. Αλλά το περιστατικό ήταν πρωτόγνωρο: Συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο κατά την τελετή του Αγίου Φωτός.

Τι συνέβη τελικά; Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό. Και σημειώνουν ότι αφού μάθουν περί τίνος επρόκειτο, το ΥΠΕΞ θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Μάλιστα, παραδίπλα από εκεί που εκτιλύχθηκε το επεισόδιο, βρισκόταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας. Ο φρουρός απομακρύνθηκε από τον ναό και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.

Βίντεο που δείχνει τις ισραηλινές δυνάμεις να συλλαμβάνουν μέλος της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων wafa, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η αστυνομία του Ισραήλ επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του εορτασμού το Μεγάλο Σάββατο και τον συνέλαβε.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.