Ο Παλαιστίνιος πρέσβης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης


Ο Παλαιστίνιος πρέσβης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα με δήλωση του αναδεικνύει την σφαγή 40 Παλαιστινίων μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτομισμένων στο Ταλ ασ-Σουλτάν. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνς.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης:

Χθες το βράδυ, το Ισραήλ διέπραξε άλλη μια σφαγή στη Ράφα, όπου τα σώματα τουλάχιστον 40 Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και παιδιών, κάηκαν ζωντανά μετά την εκτόξευση 8 πυραύλων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σε πυκνό καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στο Ταλ ασ-Σουλτάν, που είχε δημιουργηθεί κοντά στις αποθήκες της UNRWA και που το Ισραήλ κήρυξε ασφαλή περιοχή. Πολλά από τα απανθρακωμένα και καμένα σώματα που ανασύρθηκαν από τον καταυλισμό ήταν παιδιά και γυναίκες.

Οι Παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας δεν είναι σε θέση να χειριστούν αυτόν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων ως αποτέλεσμα της σκόπιμης καταστροφής του συστήματος υγείας στη Γάζα από την ισραηλινή κατοχή τους τελευταίους 8 μήνες και του πλήρους αποκλεισμού των ιατρικών προμηθειών, των τροφίμων και του νερού για τον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία,Yussef Dorkhom δήλωσε: «Το Ισραήλ συνεχίζει τη συστηματική και καλά τεκμηριωμένη επιθετικότητά του σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους κυρίως παιδιά και γυναίκες συνεχίζοντας να αψηφά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις δικαστικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου».

Ο Πρέσβης Dorkhom τόνισε ότι «απαιτούνται συγκεκριμένες διεθνείς πιέσεις και διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής του Παλαιστινιακού λαού, σ τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού»

Ως τα πρώτα βήματα προς την επίτευξη της ειρήνης, ο Πρέσβης Dorkhom «Καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης  Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσά της την Ανατολική Ιερουσαλήμ,» προσθέτοντας ότι «η αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης είναι η αναγνώριση των νόμιμων και αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την δικαιοσύνη».

Militaire News


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.