Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ προσπαθούν να αναβιώσουν τις συνομιλίες εκεχειρίας για την Γάζα




Μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία προσπαθεί σε συντονισμό με το Κατάρ και τις ΗΠΑ να επαναλάβει τις συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από το τηλεοπτικό κανάλι Al-Qahera News. 

Σύμφωνα με το κανάλι, αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι η Αίγυπτος έχει υιοθετήσει αυστηρή θέση στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του περάσματος της Ράφα και θα συνεργάζεται με παλαιστινιακά και διεθνή μέρη, αλλά όχι με το Ισραήλ, του οποίου οι δυνάμεις κατέλαβαν τη δίοδο στις αρχές Μαΐου.

Ο αξιωματούχος σύμφωνα με το Al-Qahera News ανέφερε επίσης ότι η Αίγυπτος είχε πει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πως οι προσπάθειες για αναζωπύρωση των συνομιλιών υπονομεύτηκαν από την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, η οποία είχε  "τρομερές συνέπειες".

Η διεθνής ανησυχία για την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα έχει μετατραπεί σε οργή μετά την επίθεση την Κυριακή που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών σε μια δυτική συνοικία της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους. Το Ισραήλ είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο διοικητές μαχητών της Χαμάς και δεν είχε σκοπό να προκαλέσει απώλειες αμάχων.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι το τελευταίο νοσοκομείο στη Ράφα μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και θα πρέπει να αναμένεται σημαντικός αριθμός θανάτων αν το Ισραήλ ξεκινήσει μια "πλήρη εισβολή" στην πόλη. 

"Αν η εισβολή συνεχιστεί θα χάσουμε το τελευταίο νοσοκομείο στη Ράφα", είπε ο Ρίτσαρντ Πέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη, όπως μεταδίδει το Reuters. 


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.