Το νέο υπερκτήριο-διοικητήριο της ΑΑΔΕ στον Σταθμό Λαρίσσης!!
Ανεγέρθηκε το διάστημα 2007-2009, και παρέμενε κενό στο μεγαλύτερο διάστημα έως σήμερα

Η Resolute Cepal Greece (RCG), η νεοσύστατη σύμπραξη Resolute & Cepal, στο πλαίσιο των υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης ακινήτων που προσφέρει, προχώρησε στην αναβάθμιση ακινήτου συνολικής επιφάνειας 26.000 τμ., 6 ορόφων και 6 υπόγειων χώρων, στον Σταθμό Λαρίσης, το οποίο παρέμενε κατά 90% κενό και αναξιοποίητο για περισσότερα από 15 χρόνια.

Η εταιρεία θα παραδώσει στην ΑΑΔΕ ένα ενεργειακό κτίριο με σύγχρονο σχεδιασμό στους χώρους των γραφείων που θα φιλοξενήσουν τους εργαζόμενους της.

Η Resolute και η Cepal, έχοντας διαμορφώσει ένα σύγχρονο μοντέλο συνεργασίας για την αξιοποίηση επί σειρά ετών αναξιοποίητων ακινήτων, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η συνεργασία τους μπορεί να δώσει δεύτερη ζωή στα συγκεκριμένα κτίρια συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση της ίδιας της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Με διεθνή τεχνογνωσία ως προς την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, η RCG τοποθετείται στην αγορά με στρατηγικές επενδύσεις και με στόχο να επανατοποθετεί ακίνητα στην αγορά, ακόμα και μετά από 15 χρόνια, μετατρέποντας τα σε οργανικό μέρος της πόλης.

Ο Deputy CEO της RCG Κωνσταντίνος Δηλαράς ανέφερε «Η RCG, ολοκλήρωσε την «αναγέννηση» ενός ακινήτου που είχε μείνει αδρανές και ελλιπώς αξιοποιήσιμο, δίνοντας νέα ώθηση και πνοή στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης και ταυτόχρονα παραδίδει ένα σύγχρονο ενεργειακό κτήριο γραφείων, αναβαθμίζοντας το χώρο εργασίας για το στελεχιακό δυναμικό της ΑΑΔΕ».

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω ακίνητο ανεγέρθηκε το διάστημα 2007-2009, και παρέμενε κενό στο μεγαλύτερο διάστημα όλης αυτής της περιόδου. Το Μάιο του 2022 το ακίνητο εκπλειστηριάστηκε με επίσπευση της Cepal και η RCG ανέλαβε την διαχείρισή του.

Η RCG δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο Business Plan με σκοπό την μεγιστοποίηση της αξίας για τους επενδυτές της το οποίο περιλάμβανε αλλαγή χρήσεως του ακινήτου και την αποπεράτωση του.

Η εν λόγω διαδικασία έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία και μέσα από διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες που κατέληξαν στην επιλογή ενός σχήματος συνεργατών που εργάστηκαν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του ακινήτου στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού για τη στέγαση γραφειακών χώρων της Α.Α.Δ.Ε., μέσω του οποίου μισθώθηκε, μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, συνολική επιφάνεια 10.200 τ.μ.

Επιπλέον στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ανανεώθηκε και η μίσθωση με την εταιρεία Σκλαβενίτης, για συνολική επιφάνεια εμβαδού 3.700 τ.μ.

Η εν λόγω ενέργεια εντάσσεται στην υπηρεσία Regenerate της RCG που ως στόχο έχει την αύξηση της αξίας για τους επενδυτές της -συμπεριλαμβανομένων των τιτλοποιήσεων του Ηρακλή- μέσω της αξιοποιήσεως και επανατοποθετήσεως ημιτελών ακινήτων καθώς και ακινήτων που απαιτούν σημαντικές επενδύσεις για την αξιοποίησή τους.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.