Τουρκία: Βρέθηκε στη Λαοδίκεια το κεφάλι της Θεάς Υγείας μετά από 2.100 χρόνιαΣε μία αρκετά σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι, καθώς κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη Λαοδίκεια στην Τουρκία βρήκαν μετά από 2.100 χρόνια το κεφάλι της Θεάς Υγείας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχαιολογικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Pamukkale και της Επιτροπής Ανασκαφών Loadikya, καθηγητής Δρ Celal Şimşek, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε το κεφάλι αρχαιολογικού αγάλματος που αποδίδεται στη Θεά Υγεία.
Ο καθηγητής μοιράστηκε στα social, φωτογραφίες του αγάλματος γράφοντας στη λεζάντα: «Η Θεά Υγεία συναντά τον ήλιο και εμάς μετά από 2.100 χρόνια στη Λαοδίκεια».


Ποια ήταν η Θεά Υγεία

Η Υγεία ήταν αρχαιοελληνική θεότητα, προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής. Ως αρχαιότερο κέντρο λατρείας της αναφέρεται η Τιτάνη στη Σικυώνα, όπου βρίσκονταν ιερό του Ασκληπιού και της Υγείας.

Στην ελληνική μυθολογία κατέχει εξέχουσα θέση στην λατρεία του πατέρα της.

Ωστόσο, ενώ ο Ασκληπιός συνδέεται άμεσα με την θεραπεία των ασθενειών, η θεά συνδέθηκε με την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας.

Συνήθως η Θεά Υγεία απεικονίζεται με ένα φίδι στο ένα χέρι και ένα μπολ στο άλλο.Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.