Νέες καταγγελίες από γονέα θύματος του εγκλήματος των Τεμπών...""Η Hellenic Train χρησιμοποιεί το δίκτυο χωρίς άδεια από το 2019""

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Σε μια σοβαρή καταγγελία για την Hellenic Train προχώρησε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, νομικός και πατέρας της εικοσάχρονης Μάρθης που σκοτώθηκε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023στα Τέμπη.

Μιλώντας στο Kontra, κατήγγειλε πως σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο με παράτυπο τρόπο από το 2019, αφού δεν έχει υπογράψει από τότε την ετήσια σύμβαση ως όφειλε.

«H Hellenic Train», όπως σημείωσε αρχικά ο Αντώνης Ψαρόπουλος, «κινείται στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με βάση νόμο του 2022 ο οποίος επικύρωσε τη συμφωνία παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών, από το ελληνικό Δημόσιο στην ίδια και με βάση συμφωνία πρόσβασης και χρήσης του δικτύου, η οποία υπογράφεται μεταξύ της σιδηροδρομικής επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας και του διαχειριστή του δικτύου, δηλαδή του ΟΣΕ».

«Αυτή η σύμβαση χρήσης του δικτύου, η οποία είναι πολύ σημαντική διότι καθορίζει λεπτομέρειες, αλλά και τις υποχρεώσεις των δύο συμβαλλόμενων μερών, πρέπει να υπογράφεται κάθε έτος» υπογράμμισε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «επί τέσσερα χρόνια, δηλαδή από το 2019 οπότε υπογράφηκε η τελευταία σύμβαση, δεν έχει υπογραφεί συμφωνία πρόσβασης και χρήσης του δικτύου».

«Δεν υπογράφηκε ούτε μετά το δυστύχημα», επεσήμανε. Όπως εξήγησε ο κ. Ψαρόπουλος, «η σύμβαση παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Hellenic Train, προβλέπει ρητά ότι αυτή η συμφωνία, υπογράφεται κάθε έτος και πρέπει να κοινοποιείται εντός 30 ημερών στο υπουργείο Μεταφορών».

«Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Μεταφορών, γνώριζε ότι δεν υπάρχει συμφωνία χρήσης του δικτύου», δήλωσε. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, «ο ΟΣΕ, απέστειλε, τον Νοέμβριο του 2021 εξώδικο προς την Hellenic Train, προκειμένου να υπογράψει τις συμβάσεις χρήσης του δικτύου των ετών 2020 και 2021, δηλώνοντας ότι διαφορετικά θα αναγκαζόταν προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της ασφάλειας των μεταφορών, να πράξει τα νόμιμα».

Αυτή όμως η εξώδικη δήλωση δεν απαντήθηκε ποτέ, σύμφωνα με τον ίδιο. «Με άλλα λόγια», κατέληξε, «από την 1η Ιανουαρίου 2020, χρησιμοποιείται το σιδηροδρομικό δίκτυο, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία χρήσης του».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.