Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Φόβοι για κλοπή προσωπικών δεδομένων πολιτώνΤην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024) και υπάρχουν έντονοι φόβοι για κλοπή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, το χρονικό διάστημα από την 13:40 ώρα έως 14:10 απουσίασε από τα κεντρικά για υπηρεσιακούς λόγους και κατά την επιστροφή του ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη σπάζοντας την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.


Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνωρίζει αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Ανάφερε ότι επίσης ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εν λόγω γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.

Στο σημείο στάλθηκαν ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για εξερεύνηση του χώρου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα κατατέθηκε στις Αρχές το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή email στους αποδήμους από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.