Συνέδριο Ν.Δ.: Οι «παγωμένες» χειραψίες Μητσοτάκη με Σαμαρά και Καραμανλή – Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός

Πρώτη ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο Μέγαρο με το φωτογραφικό φακό να απαθανατίσει όσο έγιναν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως πριν αυτή το ενδιαφέρον κέντρισε η παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Υποδεχόμενοι στο Ζάππειο Μέγαρο τον […]

Πρώτη ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο Μέγαρο με το φωτογραφικό φακό να απαθανατίσει όσο έγιναν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη όμως πριν αυτή το ενδιαφέρον κέντρισε η παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Υποδεχόμενοι στο Ζάππειο Μέγαρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τα δύο κορυφαία «γαλάζια» στελέχη που έχουν υπηρετήσει τη χώρα και το κόμμα από θέσεις ευθύνης αντάλλαξαν «παγωμένες» χειραψίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια θερμή αγκαλιά μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, την ώρα που Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του οι κάμερες συνέλαβαν τον Αντώνη Σαμαρά να παρακολουθεί ανέκφραστος, δίπλα στον πιο «εκδηλωτικό» Κώστα Καραμανλή…

Πλούσιο παρασκήνιο

Οι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ έχουν επιλέξει τη σιωπή και δεν θα μιλήσουν στο Συνέδριο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένου ότι η «γαλάζια» παράταξη γιορτάζει τα 50 της χρόνια.

Λίγο ωρίτερα, σαφείς αποστάσεις πήρε ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση ότι ο κ. Μουρούτης θα είναι υποψήφιος με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, από πολλούς ερμηνεύτηκε ως μία κίνηση που είχε ως στόχο τη συσπείρωση. Στην ανακοίνωση της Πειραιώς, μάλιστα, αναφερόταν ότι «ο Γιώργος Μουρούτης την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ».


Ωστόσο, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως η υποψηφιότητα του κ. Μουρούτη «δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη».

Έτσι, το συγκρουσιακό κλίμα παραμένει, με τους «Σαμαρικούς» να επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνει το κόμμα από τις παραδοσιακές του αξίες και την ιστορική του βάση της «πατριωτικής» Δεξιάς.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.