ΞΑΝΑ σε αναδιάρθρωση η ΕΥΠ...
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) προχωράει ξανά σε αναδιάρθρωση μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να είναι σε θέση «να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των συμβατικών και υβριδικών απειλών της σύγχρονης εποχής», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 17/2024) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Απριλίου2024, προβλέπει σημαντικές οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, «με το νέο Π.Δ. επέρχεται η πλήρης αναδιάρθρωση της ΕΥΠ στη βάση του ν. 5002/2022, με τον οποίο εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τέθηκαν ιδιαίτερες θεσμικές εγγυήσεις, ενώ παράλληλα τέθηκαν και οι βάσεις για την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ».

Οι αλλαγές «στοχεύουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ικανότητας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων εσωτερικών δομών και την εισαγωγή καινοτόμων διαδικασιών, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών στον τομέα της Εθνικής Ασφάλειας»

Οι κύριοι πυλώνες της νέας δομής μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:

«-Στην Ενίσχυση Επιχειρησιακών και Αναλυτικών Δυνατοτήτων

-Διοικητική Αναδιάρθρωση – Εκπαίδευση

-Λογοδοσία και εξωστρέφεια».

Σημειώνεται ότι η ΕΥΠ στο πλαίσιο της «ενίσχυσης της εξωστρέφειας» συστήνει Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας με στόχο την «οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης της Υπηρεσίας με την κοινωνία των πολιτών».

Επιπλέον, η ΕΥΠ επισημαίνει ότι «με τη δημιουργία του Μουσείου η Υπηρεσία μεριμνά για τη διατήρηση της ιστορίας της, κάνοντας την προσιτή και κατανοητή στο κοινό. Παράλληλα, η αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου, μέσω του αποχαρακτηρισμού εγγράφων, θα προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις δράσεις της Υπηρεσίας»..


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.