Κατάληψη του εργοστασίου από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ – Κλιμακώνουν τον αγώνα και δεν υποχωρούν

Aπό νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου στη Λάρυμνα περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις, ενώ την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ στην Αθήνα.

Μετά την αποφασιστική κινητοποίηση και το μπλόκο στους εργολάβους που πήγαν στο εργοστάσιο να αναλάβουν εργασίες που μέχρι τώρα εκτελούσαν οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους ετοιμάζονται να τσαλακώσουν για μία ακόμη φορά τα σχέδια της κυβέρνησης και να στείλουν το μήνυμα ότι «από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Μάλιστα, και αυτήν τη φορά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έδειξαν την ενότητα και συσπείρωσή τους στο Σωματείο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμά του για έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης και οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα και της δυναμικής απάντησης στις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας την πολύμορφη δράση τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτήσει πραγματοποιούν περιοδείες, εξορμήσεις και παρεμβάσεις στην περιοχή. Έτσι το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια των εργαζομένων θα βρεθούν στην Μαλεσίνα, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ και να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 17 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης την ημέρα της απεργία με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου στη Λάρυμνα.

Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν, σήμερα Πέμπτη στην πλατεία Μαρτίνου (6 μ.μ.). Επίσης, την Παρασκευή 12 Απρίλη στην πλατεία Ακραιφνίου (8 μ.μ.) και το Σάββατο 13 Απρίλη στην πλατεία Κόκκινου (7 μ.μ.)


Ακόμη, την Παρασκευή 12/4 (10 π.μ.) θα γίνει περιοδεία στην Αταλάντη και το Σάββατο 13 Απρίλη (10 π.μ.), στη Λαμία, με συνέντευξη Τύπου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Με κλιμάκωση του αγώνα, κατάληψη του εργοστασίου από την Πέμπτη το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 11 π.μ. απαντούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους στην άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να καταθέσει εκ νέου τα προγράμματα φτώχειας και να τους πετάξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ, τις εργασίες και τα σπίτια τους.

Η Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

 «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη».

Δεν θα μας θάψετε ζωντανούς.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο εργοστάσιο σε κανέναν,  πέρα των εργαζομένων. Κλιμακώνουμε κλείνοντας όλες τις πύλες των εργοταξίων της ΛΑΡΚΟ.

 Την Παρασκευή στις 11.00 πμ  θα πραγματοποιηθεί  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ στον Άλιμο Αττικής (Εθνικής Αντιστάσεως 8), καλούμε τα σωματεία της Αττικής σε έκφραση αλληλεγγύης.

Αίσχος. Απαράδεκτη  η στάση  του υπουργείο «εργασίας» και της ΔΥΠΑ.

Με εντολή της ΤΕΡΝΑ που θέλει να βγάλει από την μέση τους εργαζόμενους και να αναλάβει τον ρόλο του παλιατζή αντί του «επενδυτή», η κυβέρνηση βάζει για «λαγούς» το υπουργείο εργασίας και την ΔΥΠΑ.

Τους βάζει να μας θάψουν ζωντανούς.

Έσπασαν ρεκόρ κάθε παρατυπίας.

Χωρίς κανένα πρόσχημα, χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο, χωρίς καμία απολύτως λογική, ακόμη και χωρίς συνεδρίαση, δια περιφοράς, στην ΔΥΠΑ ψήφισαν τα προγράμματα ανεργίας πριν την λήξη των συμβάσεων μας.

Στην Κυβέρνηση σπατάλησαν μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να δώσουν την ΛΑΡΚΟ που η αξία της είναι πάνω από 20 δισεκατομμύρια, στην ΤΕΡΝΑ με 6 εκατομμύρια.

Τώρα ετοιμάζονται να σπαταλήσουν άλλα 56 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις, να ερημώσουν τα χωριά γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5  νομούς, να εξαφανίσουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της βιομηχανίας στην χώρα μας, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του αφεντικού τους.

Με ένα δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών, πάνε να ξεπεράσουν την αποτυχία του σχεδίου τους και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Δεν θα περάσει.

Να αναλάβουν τις ευθηνές τους απέναντι στην αποτυχία τους.

Κύριε Μητσοτάκη τοποθετηθείτε, έχετε υποχρέωση:

απέναντι στα αποτελέσματα του σχεδίου σας

του δημοσίου συμφέροντος

την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην χώρα μας

τα χρήματα του ελληνικού λάου

την στάση του κράτους δικαίου

τις τοπικές κοινωνίες

τις 850 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

 

Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

Συνεχίζουμε:

11/4/24 Πέμπτη 9.30 πμ Δημαρχείο Μαλεσίνας Λαϊκή συγκέντρωση.

11/4/24 Πέμπτη 18.00 μ.μ.  πλατεία Μαρτίνου Λαϊκή συγκέντρωση.

12/4/24 Παρασκευή 10.00 π.μ. περιοδεία στην Αταλάντη

Την Παρασκευή 12/4/24 στις 11.00 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΑ στον Άλιμο Αττικής (Εθνικής Αντιστάσεως 8), καλούμε τα σωματεία της Αττικής σε έκφραση αλληλεγγύης


12/4/24 Παρασκευή 20.00 μ.μ. πλατεία Ακραιφνίου Λαϊκή συγκέντρωση.

13/4/24 Σάββατο 10.00 π.μ. περιοδία στην πόλη της Λαμίας και συνέντευξη τύπου στις 11.30 στην πλατεία Ελευθερίας.

13/4/24 Σάββατο 19.00 μ.μ. πλατεία Κοκκίνου Λαϊκή συγκέντρωση.

17/4/24 12.30 μ.μ. παραλία Λάρυμνας.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου.

 η καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή.

Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε.»

imerodromos.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.