Οι κάτοικοι του χωριού Άνω Μακρυνού Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισαν να μην ψηφίσουν στις ΕυρωεκλογέςΔεν θα ρίξουν την ψήφο τους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι κάτοικοι του χωριού Άνω Μακρινού Αιτωλοακαρνανίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη αποκατάσταση ενός δρόμου που απέχει μόλις 100 μέτρα από τις καταστροφές του 2021.

Συγκεκριμένα, τα χωριά Κυψέλη, Μεταξά, Αγία Τριάδα και Άγιοι Απόστολοι έχουν επικοινωνία με το κέντρο του οικισμού μόνο μέσω ενός χωματόδρομου που είναι αδιάβατος και για να τον προσεγγίσει κάποιος πρέπει να κατέβει στην Κάτω Μακρινού για να ανέβει στο άνω μέρος διανύοντας μια απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του χωριού Άνω Μακρινού, Βασίλης Γαλατσίδας:

«Στο χωριό οι μαθητές αναγκάζονται περνώντας από χωματόδρομους, να φτάνουν στην πλατεία του χωριού για να μεταφερθούν στο σχολείο….Οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα με το καρότσι για να το πάνε στο βυτίο, πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες…Στο χωριό η μοναδική ψησταριά που υπήρχε, έκλεισε!».

Και συνέχισε:

«Είμαστε 800 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον εμείς οι 300 στην κοινότητα Μακρυνούς αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης…».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.