Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης




Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναφέρουν ΜΜΕ στο Ισραήλ.

Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν ύστατες προσπάθειες ακόμη και την τελευταία στιγμή, να αποτρέψουν την έκδοση αυτών των ενταλμάτων όχι μόνο για τον πρωθυπουργό Νετανιάχου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά και για τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, η Ουάσιγκτον κάνει μια προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή να μην γίνει αυτό.

Από το Ριάντ που μίλησε νωρίτερα πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, είπε ότι πολύ φοβάται πως ό,τι έπραξε το Ισραήλ στη Γάζα θα το κάνει και στην Δυτική Όχθη και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμβουν και να αποτρέψουν την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να αποτρέψουν αυτή τη σφαγή.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.