57 ελιές στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη φύτεψαν μαθητές χθές μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου
 Την μνήμη των 57 νεκρών της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη τίμησαν χθες, Κυριακή 14/4, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, φυτεύοντας ισάριθμα ελαιόδεντρα.

Τα 57 ελαιόδεντρα οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους τα φύτευσαν σε έκταση που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο Τυρνάβου, Στέλιο Τσικριτσή, ειδικά για τη συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης και μνήμης. Στη συμβολική αυτή ενέργεια, μάλιστα, συμμετείχε και ο δήμαρχος, φυτεύοντας και ο ίδιος μια ελιά στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΡΤnews, η συγκεκριμένη δράση, η οποία είχε πολυποίκιλο χαρακτήρα (περιβαλλοντικό, εθελοντικό, απονομής δικαιοσύνης, ευαισθησίας & αλληλεγγύης, συναισθηματικό & ανθρωπίνων σχέσεων), προτάθηκε από τον καθηγητή, Λευτέρη Κουτσιμανή και αποφασίσθηκε ομόφωνα από το σύνολο των μαθητών και των τριών τμημάτων της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Σημειώνεται πως από την πλευρά των μαθητών υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται τα 57 αυτά ελαιόδεντρα, αλλά και ολόκληρο τον χώρο, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα είναι μαθητές του σχολείου, καθώς επίσης και για την περαιτέρω αξιοποίησή του από τον τομέα Γεωπονίας του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.