Από το 2027 η κατάρριψη των drones θα γίνεται με λέϊζερ απο τα πολεμικά πλοία στην Βρετανία




Tην τεχνολογία του λέιζερ στα πολεμικά του πλοία προκειμένου να καταρρίπτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το 2027, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν θα εγκαταστήσει η Βρετανία.

Ο λόγος είναι φυσικά το κόστος. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι τα λέιζερ μπορούν να βάλουν εναντίον οποιουδήποτε στόχου είναι ορατός στον αέρα με κόστος περίπου 12 ευρώ ήτοι 10 λίρες ανά βολή και έχουν ακρίβεια ισοδύναμη με το να χτυπήσουν ένα νόμισμα λίρας από απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Τα λέιζερ DragonFire, όπως αναφέρει το Reuters αναμενόταν προηγουμένως να αναπτυχθούν από το 2032 και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια έντονη δέσμη φωτός για να κόψουν έναν στόχο, δήλωσε το ΥΠΕΘΑ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αποδειχθούν μακροπρόθεσμα μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο, η προσέγγισή μας στις προμήθειες μετατοπίζεται μαζί του ... οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις μας θα παραδώσουν ταχύτερα το πιο σύγχρονο εξοπλισμό και οπλισμό για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

«Το Dragon Fire δείχνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην αιχμή της στρατιωτικής τεχνολογίας και δεν θα καθυστερήσουμε να το παραδώσουμε στα χέρια των στρατιωτικών μας για να αντιμετωπίσουν τις απειλές που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.

Γιατί η προτίμηση στο λέιζερ

Το λέιζερ είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος στόχευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία χρησιμοποιούνται στον σύγχρονο πόλεμο ως ένας φθηνός τρόπος για να εξουδετερώσουν ακριβούς στρατιωτικούς στόχους που κοστίζουν πολλές φορές περισσότερο από τα ίδια τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να καταστρέψουν οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, μπορεί επίσης να είναι δαπανηρή η κατάρριψή τους.

Για παράδειγμα, οι πύραυλοι Sea Viper που χρησιμοποιήθηκαν από τη Βρετανία για την κατάρριψη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, ο καθένας από τους οποίους εκτιμάται ότι κοστίζει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίρες ήτοι 1,171.000 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.