ΡΩΣΙΑ..φοβερες πλημμυρες πανω απο 20000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει

 


ΡΩΣΙΑ..φοβερές πλημύρες πιάνω απο 20000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει 

Το γρήγορο λιώσιμο των πάγων προκάλεσε τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί ποτέ στα Ουράλια της Ρωσίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η στάθμη των υδάτων σε κάποια από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ευρώπης έφτασε σε επικίνδυνα επίπεδα.

Η Ρωσία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Όρενμπουργκ, κοντά στο Καζακστάν, αφού η στάθμη των νερών στον ποταμό Ουράλη, τον τρίτο μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό της Ευρώπης, ανέβηκε αρκετά μέτρα μέσα σε μερικές μόνο ώρες την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σπάσει φράγμα στην πόλη Ορσκ.

Η στάθμη του ποταμού, που πηγάζει από τα Ουράλια και εκβάλλει στην Κασπία, αναμένεται να φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, στο Όρεμπουργκ, μια πόλη 500.000 κατοίκων, και προβλέπεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της εκεί στις 10 Απριλίου, δήλωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

 Ουράλια, - Σιβηρία, -Βόλγα και  κεντρικές περιοχές  υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι Αρχές προειδοποίησαν για αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα, τήξη χιονιού και υπερχείλιση ποταμών.

Σε εικόνες από το Ορσκ, σε απόσταση 1.800 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, εμφανίστηκε ένας άνδρας να κινείται μέσα στα νερά, το ύψος των οποίων έφτανε στον λαιμό του. Είχε στο στόμα του τα κλειδιά του και προσπαθούσε να κρατήσει μια μαύρη γάτα έξω από το νερό. Οι δρόμοι ήταν βυθισμένοι στα νερά, με τους κατοίκους και τους διασώστες να χρησιμοποιούν βάρκες για να μετακινηθούν στην πόλη.

Ο δήμαρχος του Όρενμπουργκ, Σεργκέι Σάλμιν, δήλωσε ότι η στάθμη στον ποταμό αναμένεται να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 9,46 μέτρων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 8,72 μέτρα. «Οπωσδήποτε όλοι όσοι βρίσκονται στη ζώνη των πλημμυρών χρειάζεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο Σάλμιν. «Μην καθυστερείτε την εκκένωση! Η κατάσταση απλά και μόνο θα επιδεινωθεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες».

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Τιουμέν, στη δυτική Σιβηρία, ο Αλεξάντερ Μουρ, δήλωσε ότι κήρυξε την περιοχή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να συστήσει ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στις περιοχές του Όρενμπουργκ, του Κουργκάν και του Τιουμέν. Ο Πούτιν ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση, δήλωσε το Κρεμλίνο.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.