Σάμος: Εντυπωσιακές εικόνες από πλήθος κεραυνών «Red Sprites» στο νησί
Σπάνιες εικόνες κατέγραψε το meteo από πλήθος κεραυνών που εμφανίστηκαν στην Σάμο την Παρασκευή (10/3).

Το μεγάλο σύμπλεγμα καταιγίδων που επηρέασε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το πρωί της Παρασκευής δημιούργησε πλήθος ηλεκτρικών εκκενώσεων στη Σάμο.

Μάλιστα, τόσο στην περιοχή της Ικαρίας και όσο της Σάμου μεταξύ 5:00 και 6:30 το πρωί καταγράφηκαν πάνω από 200 κεραυνοί από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ZEUS».

Ο φωτογραφικός φακός του Μανώλη Θράβαλου κατέγραψε το μοναδικό φαινόμενο, αλλά και με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτρικά φαινόμενα, τα Red Sprites.

Πρόκειται για ηλεκτρικά φαινόμενα σε ύψος περί τα 35 με 90 km, ψηλά στην ατμόσφαιρα και κυρίως στη Μεσόσφαιρα, και ανήκουν στην κατηγορία «Φωτεινών Παροδικών Συμβάντων».

Διαρκούν ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου και δημιουργούνται από το ηλεκτρικό πεδίο μεταξύ των καταιγιδοφόρων νεφών και της Ιονόσφαιρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η πρώτη καταγραφή Red Sprites στην Ελλάδα έγινε το 2015.Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.