Γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ:Εγκαλέι την κυβέρνηση Μπάϊντεν για την πώληση των F-16 στην Τουρκία!

Για μια ακόμη φορά ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προμήθεια στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 και εγκαλεί την κυβέρνηση Μπάιντεν για την απόφασή της να παρακάμψει τις απειλές Ερντογάν προς συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ανάρτηση του γερουσιαστή

«Σήμερα, αντιτάχθηκα σθεναρά στην πώληση των μαχητικών αεροσκαφών μαζί με τον συναφή εξοπλισμό και πυρομαχικών στην Τουρκία. Είμαι σαφής, η Τουρκία δεν έχει κερδίσει την απαραίτητη εμπιστοσὐνη, ώστε να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

Ο Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένως ότι δεν θα σταματήσει τις απειλές του κατά των γειτονικών συμμάχων του ΝΑΤΟ ούτε θα αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε ένας έμπιστος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την τουρκική κυβέρνηση και ο αυξανόμενος αυταρχισμός την καθιστούν ασταθή και αναξιόπιστο εταίρο. Λυπάμαι που το πράσινο φως αυτής της πώλησης από την κυβέρνηση Μπάιντεν δεν επεδίωξε μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις από την Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον τερματισμό της επιθετικότητας κατά των γειτόνων της.»   

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.