Χωρίς νερό παραμένει η Αίγινα: Ξεκινούν οι εργασίες στον υποθαλάσσιο αγωγό για να αποκατασταθεί το πρόβλημα
Μετά από διαταγή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία διέταξε την άμεση αποδέσμευση του θαλάσσιου χώρου στο σημείο που παρατηρήθηκε η διαρροή, ξεκινάει η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας από την... κατασκευάστρια εταιρεία.

Τις εργασίες αποκατάστασης του αγωγού στην Αίγινα θα επιβλέψει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και δεύτερος ανεξάρτητος πραγματογνώμονας. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Νίκος Χαρδαλιάς - με δύο επιστολές του - ζητούσε την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς από τον ανάδοχο του έργου όπως ακριβώς ορίζουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της κατασκευάστριας εταιρείας βάσει της σχετικής σύμβασης,

Η Εισαγγελέας έκανε δεκτό και το αίτημα του Περιφερειάρχη Αττικής για ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα παρακολουθεί κάθε φάση της αποκατάστασης για την ορθή εκτέλεση του έργου. 

Τη Δευτέρα σύσκεψη μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και του αναδόχου, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό να ξεκινήσουν στα μέσα της εβδομάδας. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε καταθέσει, πριν από έναν μήνα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κίνηση που ήταν απαραίτητη προκειμένου οι δύτες του Λιμενικού Σώματος να μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο της βλάβης και προκειμένου να "τρέξουν" γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα όλο το προηγούμενο διάστημα με την υδροδότηση στο νησί της Αίγινας.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.