Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού Διερεύνησης Ατυχημάτων


Να δοθούν απαντήσεις για την παραίτηση του προέδρου Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), Αθανάσιου Μπίνη, ζήτησε ο βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, από το βήμα της βουλής. 

Σημειώνεται ότι η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη έρχεται εν μέσω της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και ενώ εκκρεμεί ακόμα το πόρισμα του οργανισμού για το πολύνεκρο δυστύχημα. 

«Κ. Χατζηδάκη, κύριοι υπουργοί, είναι αληθές ότι σήμερα, εν μέσω της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας υπέβαλε την παραίτησή του ο Αθανάσιος Μπίνης, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Γιώργος Καραμέρος, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν έχει γίνει δεκτή η παραίτησή του, καθώς και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή.

«Αν είναι ή όχι μείζον ζήτημα εν μέσω αυτής της συζήτησης για τα Τέμπη, στην κορύφωση αυτού του πολιτικού και κοινωνικού δράματος, που αποφεύγετε με αγωνία να γίνει και δικαστικό δράμα για την κυβέρνησή σας, παραιτείται ο πρόεδρος του Οργανισμού και ξέρετε δεν είναι η πρώτη παραίτηση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέτοντας ορισμένα καίρια ερωτήματα προς την κυβέρνηση.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.