Σήμερα η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς για τα Τέμπη


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την Κυριακή «τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου» να στηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με αφορμή δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι υπήρξε αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Την πρόταση αυτή, για την κατάθεση της οποίας απαιτούνται 50 υπογραφές βουλευτών, ανακοίνωσαν πως θα στηρίξουν ενυπόγραφα οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς (11 βουλευτές), της Πλεύσης Ελευθερίας (6) και του ΣΥΡΙΖΑ (36), ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν θα την συνυπογράψει, ωστόσο αναμένεται να τη στηρίξει κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μαζί με τους 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των 50 βουλευτών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει τον λόγο κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια, όπου θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες. Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο προσανατολισμός είναι πράγματι, η συζήτηση να ξεκινήσει άμεσα, με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας την Τρίτη και να διαρκέσει έως και το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου επίσης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν προσανατολίζεται στο να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης, όπως είχε συμβεί κατά την προηγούμενη θητεία της.

Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλούς τόνους στη Βουλή επί τριημέρου, καθώς από την κυβέρνηση, σχολιάζοντας το δημοσίευμα για την αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων, κάνουν λόγο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, από τη Θήβα όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο σταθμάρχης ομολόγησε το λάθος του. 


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.