Διχασμός στην Δικαιοσύνη καθώς δύο διοικητικοί δικαστές καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της Ένωσης για απαξίωση της τραγωδίας των Τέμπων

Τονίζουν ότι η δήλωση του προέδρου τους είναι «απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων» των Τεμπών.

Πρωτοφανές ρήγμα στη Δικαιοσύνη προκαλεί η στάση του Προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτη Δανιά, ο οποίος σε ανάρτησή του μίλησε απαξιωτικά για τη γενική Ευρωπαία Εισαγγελέα Laura Codruta Kövesi. Η τελευταία δήλωσε ότι στην Ελλάδα εμποδίζονται στην αναζήτηση της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών.

Στο κλίμα ασφυξίας που επιχειρείται από την κυβέρνηση, ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με κοινή ανακοίνωση τους σήμερα τοποθετήθηκαν κατά της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέα, Laura Codruta Kövesi στο Ανώτατο Δικαστήριο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, δύο από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο δυστύχημα στα Τέμπη, προσκόμισαν στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα με πάνω από 1,3 εκατ. υπογραφές, δύο μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών διαχώρισαν τη θέση τους από τις δηλώσεις Δανιά.

Σε κοινή ανακοίνωσή του, ο Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων και η Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικών, Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα, τονίζουν ότι η δήλωση του προέδρου τους είναι «απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων» και «δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα δηλώνουμε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, δεν εξυπηρετεί την υπόθεση της αναζήτησης της αλήθειας, σε μια περίοδο που οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και συγκαλύψεις.

Η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν.


Βασίλης Φαϊτάς, Εφέτης ΔΔ

Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ».

Η δήλωση Δανιά

Σε ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Δανιάς είχε καλέσει την Ευρωπαία Εισαγγελέα «να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης».

Αφορμή για τα επικριτικά του σχόλια ήταν οι καταγγελίες της κ. Κιόβεσι πως δεν τους αφήνουν να ερευνήσουν πραγματικά το έγκλημα στα Τέμπη και το αίτημά της για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.