Μαζική διαρροή δεδομένων ανακοίνωσε η AT&T – Επηρεάστηκαν 73 εκατ. χρήστες
Η AT&T, ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα προχώρησε σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμών για εκατομμύρια πελάτες της, καθώς αναγνώρισε μια μαζική διαρροή δεδομένων που επηρέασε περισσότερους από 73 εκατομμύρια χρήστες.

Ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας δήλωσε ότι το σύνολο δεδομένων που διέρρευσε φαίνεται να είναι από το 2019 ή νωρίτερα, επηρεάζοντας περίπου 7,6 εκατομμύρια σημερινούς κατόχους λογαριασμών AT&T και 65,4 εκατομμύρια πρώην κατόχους λογαριασμών.

Το σύνολο δεδομένων που διέρρευσε περιλαμβάνει ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνου, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και ημερομηνίες γέννησης, όπως αναφέρει το TechCrunch.

Ένας ερευνητής ασφαλείας που ανέλυσε το σύνολο δεδομένων διαπίστωσε ότι περιείχε κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, με αποτέλεσμα ο φορέας να ξεκινήσει μια διαδικασία επαναφοράς, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η αποκάλυψη έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο φορέας διέψευσε την παραβίαση των συστημάτων του, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης».

Οι κωδικοί πρόσβασης λογαριασμών πελατών της AT&T είναι τετραψήφιοι αριθμοί που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών είτε ηλεκτρονικά είτε στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Σε δήλωση που εξέδωσε το Σάββατο, η AT&T ανέφερε: «Η AT&T έχει ξεκινήσει μια ισχυρή έρευνα που υποστηρίζεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες κυβερνοασφάλειας.

Με βάση την προκαταρκτική μας ανάλυση, το σύνολο δεδομένων φαίνεται να είναι από το 2019 ή νωρίτερα, επηρεάζοντας περίπου 7,6 εκατομμύρια τρέχοντες κατόχους λογαριασμών AT&T και περίπου 65,4 εκατομμύρια πρώην κατόχους λογαριασμών’.

Η AT&T δεν έχει αποδείξεις για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά της, η οποία να έχει ως αποτέλεσμα τη διαρροή του συνόλου δεδομένων».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.