Ιερώνυμος και Μητροπολίτες εξετάζουν «αποχή» από την 25η Μαρτίου


Συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης 5/3 η Ιερά Σύνοδος για σειρά θεμάτων της Εκκλησίας, με προεξάρχον το θέμα της θέσης που θα πάρει η Εκκλησία μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και θέματα που σχετίζονται με αυτόν, όπως η δυνατότητα βάπτισης παιδιών που προέρχονται από γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχουν ιεράρχες που προωθούν προτάσεις για αντιδράσεις, όπως η αποχή του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών από τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις στην επικείμενη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Προσερχόμενος στους χώρους της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τήρησε χαμηλούς τόνους, απαντώντας ότι «η Εκκλησία δεν αντιδρά, αγαπάει», αλλά και ότι «ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», μετά από σχετικές ερωτήσεις.

«Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων, σιγά-σιγά. Πάντως, σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις. Γάμους δεν σας εύχομαι, τέτοιου είδους», σχολίασε επίσης, ενώ παρέπεμψε σε αναλυτικότερες δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.