Τέμπη -Ξεπέρασε τις 1.300.000 υπογραφές το ψήφισμα για δικαιοσύνη


Η συγκάλυψη δεν θα περάσει τονίζουν με την υπογραφή τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ξεχνούν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας

Ξεπέρασε τις 1.300.000 υπογραφές το ψήφισμα για δικαιοσύνη στα Τέμπη και για την απόδοση πολιτικών ευθυνών σε πρόσωπα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και αίτημα την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της ασυλίας.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι πρωτοφανής για τη χώρα μας καθώς πάνω από 1.300.000 πολίτες επισημαίνουν με την υπογραφή τους ότι η επιχείρηση συγκάλυψης δεν θα περάσει και η κοινωνία θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια κουκουλώματος των ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του εισηγητή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη, καλεί την υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει εάν και πότε η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή  νομοθετική πρωτοβουλία για την δυνατότητα εφαρμογής της  πρόβλεψης του Συντάγματος έτσι όπως αυτή απορρέει από το άρθρο 73 παρ. 6, δυνάμει του οποίου εισήχθη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θεσμός της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, δηλαδή η δυνατότητα να καταθέτουν οι πολίτες προτάσεις νόμου στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Μαρτίου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Ευρωκοινοβούλιο η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 για το έγκλημα και τις πολιτικές ευθύνες. 


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.