Οι αλιείς στο πλευρό των αγροτών στην Θεσσαλονίκη!!
Στο πλευρό των αγροτών οι ψαράδες – Μηχανότρατες στην παραλία Θεσσαλονίκης εν όψει συλλαλητηρίου

Oι αλιείς της Μηχανιώνας αποφάσισαν να μην ψαρέψουν, σβήνοντας τις μηχανές από τις βάρκες, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

Στο πλευρό των αγροτών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 30ής έκθεσης Agrotica που εγκαινιάζεται σήμερα στη ΔΕΘ, βρίσκονται οι ψαράδες της Μηχανιώνας.

Έχοντας παρατάξει τις μηχανότρατές τους στον Θερμαϊκό Κόλπο, μπροστά από την παλιά παραλία, οι αλιείς αποφάσισαν σήμερα να μην ψαρέψουν, σβήνοντας τις μηχανές από τις βάρκες, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, σύμφωνα με το voria.gr. Παράλληλα, υπάρχει και ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

«Έχουμε και εμείς δυσβάσταχτα έξοδα και πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας»

Σημειώνεται πως οι αγρότες που θα μπουν με περίπου 300 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να περάσουν από τη Λεωφόρο Νίκης.

Τα μέλη του συλλόγου αλιέων Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» τονίζουν πως και τα δικά τους αιτήματα είναι παρόμοια με τον αγροτών. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, τα δίχτυα, τα καύσιμα, τα κιβώτια ενώ επισημαίνουν ότι από τα χέρια τους φεύγουν πάρα πολύ φθηνά τα ψάρια και καταλήγουν σε πολύ υψηλές τιμές στον καταναλωτή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αλιέας της Νέας Μηχανιώνας Απόστολος Καρελάς «στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα, πηγαίνουμε παράλληλα με τους αγρότες, τους στηρίζουμε και ήρθαμε εδώ να αφουγκραστούμε τον πόνο τους. Έχουμε και εμείς δυσβάσταχτα έξοδα και πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας. Θέλουμε χρόνια αυτή η ψαλίδα παραγωγού και καταναλωτή να κλείσει».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.